Hayvanseverlerden Başbakan’a mektup

Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılacak değişikliği “Ölüm Yasası” olduğunu ileri süre HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen, yasanın geçmemesi için Başbakan recep Tayyip Erdoğan’a iletilmek üzere yazdıkları mektubu AK Parti...

Hayvanseverlerden Başbakan’a mektup

Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılacak değişikliği “Ölüm Yasası” olduğunu ileri süre HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen, yasanın geçmemesi için Başbakan recep Tayyip Erdoğan’a iletilmek üzere yazdıkları mektubu AK Parti Muğla İl Yönetim Kurulu Üyesi Cem Tölek’e teslim etti.

Muğla Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS), “Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nın aslında ölüm yayası olduğunu belirterek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmek üzere mektup yazdı. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Türkan Dağdelen, Menteşe Sınırsızlık Meydanında yaptığı açıklamanın ardından mektubu AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Cem Tölek’e verdi.

HAYDOS Başkanı Dağdelen yaptığı açıklamada, “2004 yılından önce sadece insani ve merhamet duygularıyla ve tüm karşı duruşlarla çatışa çatışa korumaya çalıştığımız hayvanlar, bu yıl çıkan Hayvanları Koruma Kanunu ile daha iyi korunacak diye düşünmüş ve dört elle sarılmıştık.

Anılan 5199 Sayılı Kanun’un, “Korumada yetersiz kalan”, işkenceyi, tecavüzle parçalanarak öldürülmeyi bile yeterli cezayla karşılayamayan, hayvanları yok eden diğer tüm kanun ve uygulamalara karşı son derece zayıf kalan bir kanun olduğunu zaman içinde yaşadığımız korkunç toplu öldürmeler, zehirlemeler, işkencelere karşı çaresiz kala kala anladık. Bu nedenle yıllar boyu iyileştirme ve aslında daha medeni bir toplum, daha insanca yaklaşım içeren düzenlemeler için çalışmalara başladık. Hayvanlar için yüzlerce insan ve kuruluş harekete geçti. Bütün bunlara karşılık geçtiğimiz günlerde Meclis’e Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından sunulan değişiklik tasarısı hepimizi derin bir endişe içine soktu. Lütfen bu sese kulak verin. Çünkü Türkiye, başta Sokak Köpekleri olmak üzere binlerce hayvanın yok edileceği bir sürecin başlangıç noktasındadır. Avrupa’da sokaklarda hayvan yok cümlesinin peşinden gidecek, hiçbir şeyi düşünmeden Avrupa ne yaparsa onu yapacak pasif ve edilgen bir toplum olmadığımızı göstermek için böyle kötü bir noktaya gelmeseydik keşke. Ama gerçek şu ki bu noktadayız” dedi.

HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen, yasanın geçmemesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdığın belirterek, mektubu AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Cem Tölek’e verdi. Tölek, “Hükümetimiz tarafından hayvan haklarına verilen değer bugüne kadar hiçbir hükümet döneminde verilmedi. Ben bu mektubun Sayın Başbakanımıza ulaştırılmasını sağlayacağım” dedi.

Bu haber toplam 161 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.