Hayvanseverlerden anlamlı seferberlik

Muğla'nın Milas ve Bodrum ilçelerinde yaşayan hayvanseverler, Niğde Belediyesi Hayvan Barınağı’nda yaşanan üzücü olay sonrasında barınaktaki hayvanlara yardım gönderdi.Niğde Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki hayvanların...

Hayvanseverlerden anlamlı seferberlik

Muğla'nın Milas ve Bodrum ilçelerinde yaşayan hayvanseverler, Niğde Belediyesi Hayvan Barınağı’nda yaşanan üzücü olay sonrasında barınaktaki hayvanlara yardım gönderdi.

Niğde Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki hayvanların aç bırakılmasıyla birbirini parçalayıp yediği ve çok sayıda köpeğin zehirli iğneyle öldürüldüğü iddiası, ülkedeki hayvanseverleri harekete geçirdi. Barınakta yaşanan kötü manzarayı kınayan ve olayda ihmali bulunan yetkilileri eleştiren hayvanseverler, deyim yerindeyse barınaktaki sokak hayvanları için ‘şehirlerarası yardım kampanyası’ başlattı. Türkiye’deki pek çok şehirden, barınakta kalan hayvanlar için toplanan yardımlar kargo aracılığıyla Niğde’ye gönderildi.

Hayvan haklarını her fırsatta savunan ve sokak hayvanları için uzun süredir ciddi etkinlikler düzenleyen Milas’a bağlı Güllük Mahallesi’ndeki hayvanseverler, Niğde de yaşanılan üzücü olaya kayıtsız kalmadı. Güllük Hayvan Barınağı için mücadele veren gönüllü hayvanseverler, sosyal medya aracılığı ile kısa sürede diğer hayvanseverlere ulaşarak mama, battaniye, örtü ve ilaç gibi barınak için gerekli materyalleri toplamaya başladı. Yardım kampanyasına daha sonra Bodrum’da yaşayan hayvanseverler de büyük destek verdi. Hummalı bir çalışmayla toplanan yardımlar, çok geçmeden Niğde Belediyesi Hayvan Barınağı’na ulaştırıldı.

“Kış sokak hayvanları için daha zor”

Türkiye genelindeki hayvan barınaklarının kötü durumda olduğunu belirten hayvanseverler, belediyelerin barınaklara gereken bütçeyi ayırarak, sokak hayvanlarının rehabilitasyonuna ve bakımına önem vermesini istedi.

Çetin kış şartlarının sokak hayvanlarını çok kötü etkilediğini hatırlatan hayvanseverler; “Sokaktaki hayvanlar için evlerimizin, iş yerlerimizin etrafına küçükte olsa bir kapta mama bir kapta da su koyabiliriz. Yaşadığımız yerdeki hayvan barınaklarını ziyaret edelim. Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamamız gerekiyor. Daha önce Milas’ta yaşanan bu üzücü görüntülerin, şimdi de Niğde’de yaşanması bizleri derinden etkiledi. Eğer biz çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılayamazsak, barınakları ziyaret etmez ve barınakları hayvanları toplama kampı işlevi gören bir yer olarak görürsek; ne yazık ki hiç bir şey değiştiremeyiz.” diye konuştu.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.