Hayvanlar için yürüdüler

Bodrum Hayvan Hakları Derneği tarafından TBMM’ye sunulan 5199 sayılı hayvanları koruma yasası ile ilgili değişiklik tasarısı tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak Bodrum Belediye Meydanında da protesto edildi.Bodrum Belediye Meydanında...

Hayvanlar için yürüdüler

Bodrum Hayvan Hakları Derneği tarafından TBMM’ye sunulan 5199 sayılı hayvanları koruma yasası ile ilgili değişiklik tasarısı tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak Bodrum Belediye Meydanında da protesto edildi.

Bodrum Belediye Meydanında düzenlenen eyleme çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 600 kişi katıldı. Yasa ile ilgili bir açıklama yapan Dernek Başkanı Füsun Uslu tasarının kedi ve köpeklerin yaşamlarını tehdit etmeye yönelik olduğunu savunarak şunları söyledi ” TBMM ye sunulan değişiklik tasarısı bizleri derin bir endişe içerisine soktu. Şu anda ülkemiz başta sokak köpekleri olmak üzere binlere hayvanın yok edileceği bir sürecin eşiğinde. Özellikle sokaklarda, bizlerle birlikte yaşayan hayvan dostlarımızın korunmasına yönelik olarak 2004 tarihinde çıkarılan, 5199 sayılı “ Hayvanları Koruma Yasası”nın yetersizliğini, yaşadığımız acı tecrübelerle anladık. Birçok öldürme, işkence, kötü muamele konularında çaresiz kaldık. Bunun sonucunda binlerce insan ve bu amaç için çalışan kuruluş, yasanın daha medeni ve insanca yaklaşımlar içeren düzenlemeler ile düzeltilmesi için uğraş verdik” dedi.

Alkışlarla ve düdük çalarak eylem yapan topluluk belli aralıklarla “Meclis duy sesimizi, Adalet yoksa biz varız, ölüm yasasına hayır“ şeklinde sloganlar atarak ellerinde dövizler taşıdılar. Yaklaşık bir saat süren protestonun ardından eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu haber toplam 155 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.