“Hayvan satın almayın sahiplenin”

Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, yetkilileri yaklaşan yılbaşı öncesi hayvan satın almak yerine barınaklardaki hayvanların sahiplenilmesini istedi.Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde yaklaşan yılbaşı...

“Hayvan satın almayın sahiplenin”

Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, yetkilileri yaklaşan yılbaşı öncesi hayvan satın almak yerine barınaklardaki hayvanların sahiplenilmesini istedi.

Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde yaklaşan yılbaşı öncesi hayvan sahiplenilmesi için etkinlik düzenledi. Marmaris Belediyesi'nde görevli Veteriner Hekim Ünsal Paşalı, yılbaşının yaklaştığını belirterek, "Bu tür özel günlerde kedi köpek ticareti yapanlara ilgi çok büyük. Özel günlerde satışlarda patlama yaşanıyor. Yılbaşları, Sevgililer Günü veya çocukların karne dönemleri satışların en çok arttığı dönemler. Kedi ve köpek yavruları o kadar sevimli ki, o sevimlilik ve masumiyet yüzünden hediye paketi olarak düşünülüyorlar" dedi.

Türkiye'de yaklaşık 700 bin başıboş sokak hayvanı olduğu tahmin edildiğini ifade eden Paşalı, sözlerini şöyle tamamladı: "Bunlardan şanslı olanlar sokaklarda onları seven insanlar sayesinde hayata tutunmaya çalışıyor. Kedi veya köpekle beraber yaşamayı seçtiyseniz, bu karar çok önemlidir. Çünkü hayvan sahibi olmak büyük sorumluluktur. Bu sorumluluğa sahipseniz, o hayvanın size vereceği sevgisini de hak ediyorsunuz demektir. Ama unutmayın, düşüncesizce satın alınan hayvanların sonu her zaman sokak ve barınak olacaktır. Bu sizin suçunuz olmasın. Sahiplenmek için en doğru adres sokak hayvanlarının barındırıldığı merkezlerdir. Kesin karar verildiyse lütfen ön yargıyı ve cins bir hayvan arayışını bırakın. Kaldı ki orada da cins bir hayvan bulabilirsiniz. Evlat edinmek istiyorsanız, önce barınakları ziyaret edin"

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.