Hayvan Pazarı’nda Dezenfekte Dönemi

Muğla merkeze bağlı Bayır Beldesi bulunan ve Ege Bölgesi’nin en büyük hayvan pazarı olan Bayır Hayvan Pazarı’nda Türkiye’de ilk defa, uygulanan bir yöntemle, pazara giriş yapan hayvanlar ve celepler oluşturulan kabinlerden...

Hayvan Pazarı’nda Dezenfekte Dönemi

Muğla merkeze bağlı Bayır Beldesi bulunan ve Ege Bölgesi’nin en büyük hayvan pazarı olan Bayır Hayvan Pazarı’nda Türkiye’de ilk defa, uygulanan bir yöntemle, pazara giriş yapan hayvanlar ve celepler oluşturulan kabinlerden geçerken harekete duyarlı sistemle ilaçlanıyor.

Bayır beldesinde bulunan ve yılda binlerce hayvanın giriş-çıkış yaptığı Bayır Belediyesi Hayvan Pazarına, dışarıdan gelebilecek her türlü bulaşıcı hastalığın önüne geçmek için Türkiye’de ilk defa uygulanan harekete duyarlı sistemle ilaçlama yapılıyor. Ayrıca kulak küpesi, taşıma izni ve sağlık raporu olmayan hayvanlar pazara alınmıyor.

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bayır Belediyesi ve Muğla İl Özel İdaresi işbirliği ile hayata geçirilen sistem Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor. Sistem hakkında bilgi veren Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı - Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Kuray; “Türkiye’de ilk defa oluşturulan bu sistemin amacı, hayvan pazarında oluşabilecek her türlü bulaşıcı hastalığın önlenmesidir. Hayvan pazarı girişine büyükbaş hayvanlar için 7, küçükbaş hayvanlar için 3 adet monte edilen kabinlerden geçen hayvanlar ve celepler harekete duyarlı sistemle ilaçlanmaktadır. Ayrıca pazara gelen tüm araçlarda ayrı araç kabininden geçirilerek aynı sistemle ilaçlanmaktadır” dedi.

Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban, Bayır Belediyesi Hayvan Pazarı’nın Ege Bölgesi’nin en büyük hayvan pazarlarından biri olduğunu, pazara binlerce hayvanın giriş çıkış yaptığını belirterek “Bayır Belediyesi ve Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak İl Özel İdaresine proje sunduk ve projemiz kabul edildi. Bize ayrılan 40 bin lira ile sistem hayata geçirildi. Artık pazarımıza gelen tüm araçlar ve hayvanlar bu modern sistemle ilaçlanıyor” dedi.

Kullanılan sistemin Türkiye’de ilk olduğunun altını çizen Başkan Çoban; “Bir çok hayvan pazarında araç ilaçlama sistemi var ancak, pazara giriş yapan hayvanlar ve celeplerin dezenfekte olma sistemi ilk defa Bayır Hayvan Pazarı’nda kuruldu. Beldemizde bulunan ve Ege Bölgesi’nin en büyük hayvan pazarı olma özelliği taşıyan sistemi pazarımıza kazandırdığımız için mutluyuz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.