Hayvan hırsızları ve sahte paraya dikkat

Kurban Bayramı yaklaşırken güvenlik güçleri hayvan hırsızlarına karşı  vatandaşları uyarıyor. Vatandaşların  ve hayvan sahiplerinin çok dikkatli olması gerekiyor.Hayvan hırsızlarının, alıcı kılığında önceden...

Hayvan hırsızları ve sahte paraya dikkat

Kurban Bayramı yaklaşırken güvenlik güçleri hayvan hırsızlarına karşı  vatandaşları uyarıyor. Vatandaşların  ve hayvan sahiplerinin çok dikkatli olması gerekiyor.

Hayvan hırsızlarının, alıcı kılığında önceden köylere ve ahırların bulunduğu alanlara gezerek  ön keşif yaptıklarını belirten  güvenlik güçleri hayvan hırsızlarına karşı  vatandaşları uyarıyor. Buna göre hayvan sahipleri ve muhtarlar  şüpheli kişileri mutlaka  güvenlik güçlerine bildirmeleri  gerekiyor.  Ahırların  ışıklandırılması kilitli olması gerekirse alarm takılması gerekiyor.  Tarım gıda ve Hayvancılık yetkilileri de, İlçe içi satışlarda sağlık raporu İlçe dışı taşıma ve satışlarda  sağlık raporu ve Menşe Şahadetnamesi  bulundurulmasının altını çizerek bu kurallara uymayanlara yasal işlem yapıldığını  belirtiyor.

Ayrıca  özellikle hayvan pazarında  tanımadığı kişilere  kurbanlık satan celeplerin sahte paraya karşı uyanık olmaları,  aldıkları paraları kontrol ettirmeleri gerekiyor.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.