“Hayır”da birleştiler

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından düzenlenen “Vatan Senden Hayır Bekler” Paneli Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonunda büyük bir katılım ile gerçekleşti.Muğla Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun,...

“Hayır”da birleştiler

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından düzenlenen “Vatan Senden Hayır Bekler” Paneli Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonunda büyük bir katılım ile gerçekleşti.

Muğla Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Nusret Senem, Türkiye Gençlik Birliği Genel Sekreteri Özgür Bursalı’nın konuşmacı olarak katıldı panel İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Panel moderatörü TGB Muğla İl Başkanı Doğan Özkan; “Hayır diyende evet diyen de bu vatanın evladıdır. Evet diyenlerin de vatanseverliğinden hiçbir zaman şüphe duymamamız gerektiğini biliyoruz. Ancak birkaç da sorumuz var bu süreçte, anayasa değişikliği Türkiye’nin hangi sorununa merhem olacak? Bugüne kadar mevcut sistem hangi sorunu çözmekte yetersiz kaldı? Ve gençleri meclise taşıyacağını ilan eden bu sistemde milyonlarca gencin atama sorunu hala akıllarımızda kalan birer soru işaretidir. İşte bütün bu soruları sorduğumuzda tek bir cevap ortaya çıkıyor, o da hayır.” Diyerek sözü panel konuşmacılarına bıraktı.

“Ortak akıl en dayanıklı akıldır”

Muğla Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun; ‘Bu anayasa ortak aklı yok etme felsefesi üzerine kurulmuş bulunmaktadır. Nerede bir ortak akıl var o terk edilerek yerine bireysel düşünme dayatılmaktadır. Ortak akıl dış etkenlere en dayanıklı akıldır. Bireysel aklın zaman içerisinde yanılgılarını yaşadık gördük ve görmeye de devam ediyoruz. Kurul halinde, meclis halinde çalışan toplulukları yanıltmak o denli kolay olmamıştır. Meclis düzeyindeki akıl çok önemli, ülkemiz için vazgeçilmezlerden bir tanesidir.’ Diyerek ortak aklın ve meclis iradesinin üzerinde durdu.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Nusret Senem de yaptığı konuşmasında getirilmek istenen yeni başkanlık sisteminde egemenliğin milletten alınarak tek adama devrerileceğini vurguladı. Senem; “Egemenliğin kullanılması hiçbir suretle hiçbir kişi ya da zümreye bırakılamaz. Türk milleti eğer evet derse, egemenliğini kullanacağı organları tek kişiye vermiş olacak. Yasamayı yürütmeyi ve yargıyı tek bir kişiye verecek. Bu düzenleme ile Türkiye 90 yıldan daha da geriye dönmüş olacak. Bu düzenlemeleri yapanlar AKP’den korkuyorlar. Bu tasarıyı geçirirlerse o partiyi kontrol edebileceklerini düşünüyorlar. Türk milleti bu gerçekleri görüyor ve bunun için hayır diyecektir.” Dedi.

2 Nisan’da Gençlik Meclisine

Türkiye Gençlik Birliği Genel Sekreteri Özgür Bursalı ise, Türk Gençliğinin Cumhuriyeti sonsuza dek koruma ve yaşatma kararlığı içinde olduğunun altını çizdi. Bursalı; “17 Nisan gününde Türkiye’mizi aydınlıklara, güzelliklere ve huzura uyandıracağımıza güvenimiz tamdır. En özgüvenli, en umutlu olmamız gereken bir dönemdeyiz. Türkiye’nin durumu çok olumlu. 50’ye yakın üniversitede yaptığımız anketlerde çoğunluk hayır diyor. Türk gençliğinin bu konuda kafası berrak.Türkiye’nin birincil sorununu sorduğumuzda evet diyen de hayır diyen de kararsız olanlar da ilk sorunu terör ikincil sorununu da ekonomi olarak belirlediler. Bu anayasa ile milletin önceliklerine kulaklarını tıkayanları bu millet 16 Nisan’da sandığa gömecektir.” Diye konuştu.

Bursalı konuşmasını şöyle sürdürdü; “2 Nisan’da Ankara’da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda büyük bir Gençlik Meclisi düzenleyeceğiz. Bu Gençlik Meclisi’ni çok önemsiyoruz, gençliğin iradesini duyuracağız. 100 üniversiteden 5 bin 6 bin genci Ankara’da toplayacağız. Evet diyen de hayır diyen de bu memleketin evladıdır. Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım ve Devlet Bahçeli’ye ulaşamadığımız için davetiyelerini yolladık. Kemal Kılıçtaroğlu ve Doğu Perinçek ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Türkiye’nin bütün kesimlerini temsil edecek bir manzara çiziyoruz. Türk gençliğini 2 Nisan’da Gençlik Meclisi’ne davet ediyoruz. Gelin Türkiye’nin sorunlarını beraber tartışalım. Türkiye’nin sorunlarını evet mi çözer hayır mı çözer bir araya gelelim, kürsü özgürlüğü var herkes fikirlerini belirtebilir.”

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.