HAYDOS’tan hayvan satışına tepki

Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen, sanal ortam ve pet-shoplardan hayvan satışına tepki gösterdi.Muğla’nın Dalaman ilçesin Atakent Mahallesi’ndeki bakım evinde kedi ve köpek olmak üzere 800 kadar...

HAYDOS’tan hayvan satışına tepki

Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen, sanal ortam ve pet-shoplardan hayvan satışına tepki gösterdi.

Muğla’nın Dalaman ilçesin Atakent Mahallesi’ndeki bakım evinde kedi ve köpek olmak üzere 800 kadar mağdur hayvan yaşamakta olduğuna işaret eden HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen, vatandaşların hala pet shop ve internet üzerinden avuç dolusu para vererek Kedi Köpek satın almalarına tepki gösterdi. Pet-shoplar ve internet üzerinden satılan hayvanların çok kötü şartlarda üretilip, kaçak yollardan ülkeye sokulduklarını belirten Dağdelen; “Hayvanların son derece, ilkel, sağlıksız, karanlık kutularda, pislik içinde günlerce aç susuz yapılan yolculuktan sonra süslü vitrinlerde sergilenmektedir. Hayvan barınağında yani burada bulanan hayvanların büyük çoğunluğu sahipleri tarafından sokağa atılan eğitimli, cins ve insan dostu hayvanlardır. Ne yazık ki birçoğu da şiddete maruz kalmış hayvanlardır” dedi.

Evcil hayvan sahibi olmak isteyen vatandaşların mutlaka en yakın barınağı ziyaret etmelerini isteyen Dağdelen, barınaklarda yuva bekleyen yüzlerce hayvanlardan birini ücretsiz olarak sahiplenmelerini önderdi. Dağdelen, şöyle konuştu: “Yetkililerden pet shop ve merdiven altında kaçak üretimlerin denetimlerinin daha sık yapılmasını, caydırıcı önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Vatandaşlardan istediğimiz pet-shoplardan hayvan olarak kanlı ticarete ortak olmamalarıdır. Bunu istiyoruz”

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.