Haydi Sende “Bir Tohum Ek”

Menteşe Kaymakamlığı, Menteşe Belediyesi, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Menteşe Kent Konseyi ve Yerel Tohum Derneği Muğla Şubesi tarafından ortak yürütülen, “Bir Tohum Ek Projesi” kapsamında Emirbeyazıt İlköğretim...

Haydi Sende “Bir Tohum Ek”

Menteşe Kaymakamlığı, Menteşe Belediyesi, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Menteşe Kent Konseyi ve Yerel Tohum Derneği Muğla Şubesi tarafından ortak yürütülen, “Bir Tohum Ek Projesi” kapsamında Emirbeyazıt İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencileri okul bahçesinde tohum ektiler.

Kent Konseyi Muğla Yerel Tohum Grubu Başkanı Jale Eren, projenin geçtiğimiz yıl başladığını belirterek, “Projenin amacı çocuklarımıza teknolojik ürün bağımlılığından uzaklaştırarak, onları toprakla, çiçekle doğayla buluşturmak ve gelecekte daha sağlıklı bir nesil yetiştirilmesine katkıda bulunmak. Proje kapsamında okul öğrencileri ile bir araya gelerek onların bizzat kendilerine tohum ektirerek fidan sevgisini ve doğa bilincini kazandırıyoruz. Ayrıca geleneksel yerel tohumun önemi, dikimi, bakımı konusunda ayrıntılı bilgi sahibi oluyorlar” dedi.

Proje kapsamında öğrenciler ile bir araya gelen Kent Konseyi Muğla Yerel Tohum Grubu Başkanı Jale Eren ile Yerel Tohum Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Bal, öğrencileri yerel tohum ve dikimi hakkında bilgilendirdiler.

Yerel tohumun önemi hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından öğrenciler okul bahçesinde kendi oluşturdukları alanda mısır tohumu, ayçiçek tohumu ve yerli domates tohumları ektiler.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.