HAVALAR ISINDI GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ SATIŞI ARTTI

Uzun süren bir kış sezonundan sonra havaların ısınmasıyla güneş gözlüğü satışlarının arttığını belirten Yatağan’da faaliyet gösteren Gözüm Optik sahibi Osman Bulut, gözlük alırken dikkatli olunmasını gerektiğini...

HAVALAR ISINDI GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ SATIŞI ARTTI

Uzun süren bir kış sezonundan sonra havaların ısınmasıyla güneş gözlüğü satışlarının arttığını belirten Yatağan’da faaliyet gösteren Gözüm Optik sahibi Osman Bulut, gözlük alırken dikkatli olunmasını gerektiğini söyledi.

MUSTAFA AKTAŞ

Uzmanların belirttiğine göre yaz ayı hayli sıcak ve mevsim normallerinin üstünde olacak. Böyle olunca güneş gözlüğünün önemi ortaya çıkıyor. Güneş gözlüğü satışlarının arttığını belirten Yatağan Gözüm Optik sahibi Osman Bulut, “Güneş gözlüğü göz sağlığı için çok önemli sıcakta araç kullanırken sokakta gezerken büyük yararı var. Ancak gözlük alırken mutlaka tanıdık bir yerden alınmalı kalite fiyata dikkat edilmeli. Kalitesiz güneş gözlüğü fayda yerine zarar verebilir, ayrıca kalitesiz bir ürüne fazla para ödenebilir.” dedi.

Öte yandan, uzmanlar, güneş gözlüğü kullanmanın göz sağlığı açısından önemli olduğunu belirtiyor. Uzmanlara göre güneş gözlüğü, kontrast duyarlılığını artırarak daha net görmeyi sağlıyor, karanlıkta görmeyi ve adaptasyonu artırıyor. Görüntünün dağılmasını önlüyor, daha keskin görmeyi ve kontrastının netleşmesini sağlıyor, renklerde güneşin yarattığı dağınıklığı engelliyor.

Bu haber toplam 132 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.