Hava Taşımacılığı da Büyükşehirde

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas-Bodrum Havaalanı ve Dalaman Havaalanlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle ilçelerden havaalanlarına yolcu taşımacılığı hizmeti vermeye başladı.Muğla Büyükşehir Belediyesi ulaşım alanındaki...

Hava Taşımacılığı da Büyükşehirde

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas-Bodrum Havaalanı ve Dalaman Havaalanlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle ilçelerden havaalanlarına yolcu taşımacılığı hizmeti vermeye başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ulaşım alanındaki görev ve sorumlulukları kapsamında Bodrum-Datça arası feribot seferlerinden sonra havaalanlarında yaşanan yoğunluk ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda bazı ilçelerden havaalanlarına yolcu taşıma hizmeti başlattı. Yolcu taşıma hizmetini 26 Temmuz 2014 tarihinden itibaren Muğla Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan MUTTAŞ (Muğla Kent hizmetleri A.Ş) verecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait MUTTAŞ’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ünsal, Büyükşehir Belediyesi yasaları doğrultusunda uluslararası standartlarda vatandaşlara hizmet vermeye devam edeceklerini, vatandaşlardan talep gelmesi halinde yeni seferler koyabileceklerini belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, yaz turizm sezonunda havaalanlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle ulaşımda büyükşehir görev ve sorumluluk alanı içerisinde vatandaşlara hizmet vermeye başladıklarını söyledi. Başkan Gürün; “Muğla’da yaz sezonunda yaşanan turizm yoğunluğu iki havaalanımızda da hissedilmektedir. Ulaşımda hava taşımacılığını kullanan vatandaşlarımızın zamanında ve güvenli olarak havaalanlarına ulaşması ve havaalanlarından konaklayacakları yerlere gitmeleri için vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda büyükşehir belediyesi otobüs seferleri başlamıştır. Vatandaşlarımızın ulaşım hizmetlerinde mağdur edilmeden en güvenli, en hızlı, en rahat yolculuk edebilmeleri için hizmetlerimiz devam edecektir.” dedi.

MUTTAŞ’ın yapmaya başladığı yolcu taşımacılığında servis saatleri ve fiyatları ise şu şekilde belirlendi.

Dalaman-Fethiye otobüs hattı her gün 06.00-21.00’e kadar her saat başı hareket etmektedir ve ücreti 7.50 TL olarak belirlenmiştir.

Dalaman-Marmaris otobüs hattı her gün 05.30-21.30’e kadar buçuklu saatlerde hareket etmektedir ve ücreti 12.50 TL olarak belirlenmiştir.

Milas-Bodrum havaalanı otobüs hattı her gün 06.00-24.00’a kadar her saat başı hareket etmektedir ve ücreti 7.50 TL olarak belirlenmiştir.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.