Hastanede yangın tatbikatı

Ortaca Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Ortaca Devlet Hastanesi’nde yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.Yapılan yangın tatbikatında; hastane görevlileri ve İtfaiye Personeli tarafından hastanenin tamamen boşaltılması,...

Hastanede yangın tatbikatı

Ortaca Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Ortaca Devlet Hastanesi’nde yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Yapılan yangın tatbikatında; hastane görevlileri ve İtfaiye Personeli tarafından hastanenin tamamen boşaltılması, hastane içinde mahsur kalanların insanların kurtarılması, dumandan zehirlenen insanlara ilk yardım ve yangın söndürme tüpü ile söndürme tatbikatları uygulandı.

Yapılan yangın tatbikatından sonra hastane personeline bilgi veren İtfaiye Müdürü Abbas Durmuş, “Burada çıkabilecek bir yangın tatbikatını gerçekleştirdik. Yangın sırasında neler yapacağımızı bilgilendirmek için toplandık. Yangın sırasında önce 110, 112 Acil Servisi ve 155 Polis’i arayın. Evlerde ve araçlarda mutlaka yangın söndürme tüpü bulundurun; evlerde üçlü piriz kullanmayın, elektriği fazla tüketen ev aletleri takmayın. Apartmanlarda merdivenleri temiz tutulup, çiçek gibi eşyalar bulundurmayın. Yangın sırasında dumandan korunmak için mutlaka çökerek ve sürünerek yürüyün. Eğer yanan bir insan olursa sakın su dökmeyin döndürerek söndürün. Evde mutfakta yağ tavası ateş aldığında üzerine büyük kapakla kapatınız. Telefonların üzerine mutlaka önemli olan itfaiye, ambulans ve polis telefon numaralarını yazınız. Yangın sırasında itfaiyeye mutlaka tam ve doğru adres bildirin. Önemli telefonları fazla meşgul etmeyiniz” diye konuştu.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.