Hastane projesi tanıtıldı

Uzun süredir başta yeri olmak üzere çeşitli tartışmalara neden olan Muğla’nın yeni hastanesinin projesi tanıtıldı. 500 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin projesi Muğla Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi Nail Çakırhan...

Hastane projesi tanıtıldı

Uzun süredir başta yeri olmak üzere çeşitli tartışmalara neden olan Muğla’nın yeni hastanesinin projesi tanıtıldı. 500 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin projesi Muğla Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonunda düzenlenen bir toplantı ile ele alınarak değerlendirildi ve tanıtıldı

. Toplantıya Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Belediye Başkanvekili Yavuz Kayı, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Gürbüz Akçay,  Proje Mimarı Nimet Aydın, İl genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çelebi, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldılar.

Toplantıda konuşan Sağlık İl Müdürü Dr. Cihan Tekin, böyle bir hastanenin Muğla’nın ihtiyacı olduğunun altını çizerken, belediyeden imar  konusunda hızlı bir şekilde destek istedi. Tekin, “170 dönüm arazinin tahsisi yapıldı. TOKİ tarafından ihale aşamasında olan projenin imar izni için toplandık. Tüp Bebek Merkezi dahil birçok önemli hizmeti verecek olan bu hastane Muğla’nın en büyük yatırımlarından birisi. 120 milyon TL’ye malolması beklenen bu hastanenin Muğlalılara hayırlı olmasını diliyorum. Projede bir sıkıntı yok. Proje Muğla Belediyesi’ne teslim edilecek ve Belediye ilgili birimlerinde onaylandıktan sonra TOKİ tarafından inşaat ihaleye çıkacak” dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gürbüz Akçay ise, projeyi heyecanla beklediklerini belirtirken, “ Bu projenin Muğla halkına hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu hastane ile beraber diğer hastanelere de yatırımlarımız devam edecek”dedi.

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “İnsan sağlının siyaseti olmaz. Biz bu çalışmaya her zaman olumlu baktık. Böyle bir hizmete karşı çıkmak akla mantığa sığmaz.

Kentimize yakışan bir yatırım olacağına inanıyorum. Özellikle kamuoyunda belediyenin, hastane yapılmasına karşı çıktığı düşüncesi yaratılmaya çalışılıyor. Bu tür iddiaları çıkaranların elini vicdanına koyması gerekiyor. İnsan sağlının siyaseti olmaz. Biz bu çalışmaya her zaman olumlu baktık. Biz böyle bir hizmete asla karşı çıkmadık ve çıkmayız.  Amacımız en iyisini nasıl yapabiliriz? Bu yüzden burada toplandık. Projenin kentin kimliği ile bağdaşmasını isteriz.” dedi.

Toplantıda, projenin mimarı Nimet Aydın, slayt eşliğinde katılımcılara ayrıntılı ve teknik bilgiler verirken, sivil toplum kuruluşları temsilcileri de söz alarak hastane hakkındaki görüş ve düşüncelerini paylaşırken, böyle bir sağlık kuruluşunun Muğla ve çevresine verilen sağlık hizmetlerinde büyük ve olumlu katkılar sağlayacağı görüşünde birleştiler.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.