Hastalıktan uzak işletmeye destek

Milas İlçesinde İlkay Özkan adlı üretici “Hastalıktan Ari İşletmeler İçin Sağlık Sertifikasına Sahip İşletme Desteklemesini” almayı hak kazandı. 2015 yılında müracaat eden İlkay Özkan’ın işletmesinde yapılan incelemede...

Hastalıktan uzak işletmeye destek

Milas İlçesinde İlkay Özkan adlı üretici “Hastalıktan Ari İşletmeler İçin Sağlık Sertifikasına Sahip İşletme Desteklemesini” almayı hak kazandı. 2015 yılında müracaat eden İlkay Özkan’ın işletmesinde yapılan incelemede asgari teknik ve hijyenik yönden uygun bulunarak test işlemlerine başlandı. İşletmedeki hayvanlara 6 ay ara ile tüberküloz ve brusella testleri uygulanmış ve test sonuçlarının negatif çıkması ile de işletme için “Hastalıktan Ari İşletmeler İçin Sağlık Sertifikası” düzenleandi.

İlkay Özkan isimli üreticinin başvurusu üzerine yapılan inceleme sonucunda Hastalıktan Ari İşletme Belgesini alan üretici Milas İlçesi Merkez Burgaz Mahallesindeki 200 baş kapasiteli işletmesinde,  mevcut 107 baş hayvan içinde 6 ay yaştan büyük erkekler hariç 87 baş sığır cinsi hayvan için, işletmeye doğum yolu ile katılan 16 buzağı ile birlikte toplamda 103 baş sığır cinsi hayvan için hayvan başına 375 TL. olmak üzere destekleme aldı.  Ayrıca üretici anaç sığır desteklemesi kapsamında bulunan hayvanları için de hayvan başına 75 er TL hayvancılık destekleme pirimi aldı. İlkay Özkan’a belgesini Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya verdi. Ülkemizdeki tüm hayvancılık işletmelerini hastalıklardan ari hale getirerek dünya pazarlarında rekabet gücü yüksek hayvansal ürünleri üretmek buna bağlı olarak ülkemizin ve üreticimizin daha çok kazanmasını sağlayacak bu çalışmaları arttırmak amacıyla çalışmalar İl genelinde hızlandırıldı.

Muğla’da çalışmaları aralıksız olarak devam eden Hastalıktan Ari İşletme belgesi almak isteyen üreticiler bağlı bulundukları İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine baş vurarak konu hakkında geniş bilgi alabilecekler.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.