HASTA GENÇ SINAVA ALINMADI

ÖSYM ile yapılan görüşmeler üzerine sedye ile okula getirilen öğrenci, diğer adayların rahatsız olacağı gerekçesiyle sınava alınmadı.Fethiye'de 5 gün önce bisikletten düşerek kalçası çatlayan ve ambulansla sınav salonuna...

HASTA GENÇ SINAVA ALINMADI

ÖSYM ile yapılan görüşmeler üzerine sedye ile okula getirilen öğrenci, diğer adayların rahatsız olacağı gerekçesiyle sınava alınmadı.

Fethiye'de 5 gün önce bisikletten düşerek kalçası çatlayan ve ambulansla sınav salonuna getirilen öğrenci, sınava alınmadı.

Fethiye’de 26 bina ve 283 salonda yapılan YGS'ye 4 bin 994 öğrenci katıldı. Sınava sayılı günler kala talihsiz bir kaza geçiren Karaçulha Çok Programlı Lisesi son sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Halil Mendos, tüm çabalarına rağmen sınava giremememin üzüntüsünü yaşadı. Geçtiğimiz perşembe günü evlerinin yakınında bisikletten düşmesi sonucu kalçası çatlayan Mendos, yapılan ameliyatların ardından evindeki hasta yatağında sınav gününü beklemeye başladı.

Babası Ahmet Mendos, durumu Ankara’daki ÖSYM yetkililerine bildirdi. ÖSYM yetkilileri, öğrencinin aynı sınav salonunda aynı bina içinde sınava katılabileceğini bildirdi. Bugün sabah saat 09.00 sıralarında 112 Acil Servis ambulansıyla sınava gireceği Anadolu Otelcilik ve Turizm Ticaret Meslek Lisesine getirilen Halil Mendos, babası ve annesinin yetkililerle görüşmesine rağmen sınav salonundaki yerinde sınava giremedi. Aileye, oğullarının sedyede yatar vaziyette sınav salonuna girmesi halinde diğer öğrencilerin psikolojisinin bozulabileceği belirtildi. Oğullarının 1 yıllık emeğinin boşa gitmemesi için yetkililerden yardım isteyen aile, aldıkları olumsuz cevap üzerine gözyaşları içinde salondan ayrıldı.

“Çocuğumun 1 yılı kayboldu”

Sınava giremeyen Halil Mendos, “Bisikletten düştüm. Kalçamda çatlak var. Ancak sınava almadılar. Bir yılım gitti” derken, anne Nejla Mendos da, "Çocuğumun bir yılı gitti” diyerek, yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

Oğlunun sınava girebilmesi için günlerdir mücadele veren baba Ahmet Mendos ise “Hem Ankara’daki hem de Fethiye’deki ÖSYM yetkililerine durumu bildirmiştim. Salon dışında olmamak kaydıyla aynı sınav salonunda sınava girer demişlerdi. Çocuğum sınava alınmadı. Ne yapacağımızı şaşırdık” diye konuşu.

Sedye ile sınava alınmayan Halil Mendos, daha sonra okula getirildiği 112 Acil Servis ambulansıyla yeniden evine götürüldü.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.