Hasan Önkaş Ödülleri’nin 2. Si düzenlendi

Gazetecilik mesleğine, yaşadığı toprağa aşık, düşünce ve gönül adamı olan, fakat 27 Mart 2011 tarihinde genç yaşta aramızdan ayrılan Muğla Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Özel Kalem Müdürü Gazeteci...

Hasan Önkaş Ödülleri’nin 2. Si düzenlendi

Gazetecilik mesleğine, yaşadığı toprağa aşık, düşünce ve gönül adamı olan, fakat 27 Mart 2011 tarihinde genç yaşta aramızdan ayrılan Muğla Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Özel Kalem Müdürü Gazeteci Hasan Önkaş adına vefatının ikinci yıldönümünde “Gazeteci Hasan Önkaş Ödülleri”  düzenlendi.

Muğla’ya olan bağlılığını yaşamı boyunca büyük bir şevk ile kalemine döken Muğla Belediyesinde çalıştığı dönem içerisinde önemli projelere imza atan Hasan Önkaş’ın anısı “Gazeteci Hasan Önkaş Ödülleri”  ile yaşatılacak. Gazetecilik mesleği boyunca insana dair her şeyi, düşünceleri ve yazılarıyla tüm gerçekliği ifade eden Hasan Önkaş’ın meslek ahlakının, gazetecilik mesleğinde yer alması teşvik edilecek. Ödüle layık görülen eserler  için 27.Mart 2013 Salı günü saat: 17.00’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde ödül töreni gerçekleşecek.

Ahlaklı ve azimli bir gazeteci olan Hasan Önkaş’ın adı verilen gazetecilik ödüllerinde  tema,  1 Mart 2013 tarihine kadar gazetelerde yayınlanmış olan “Muğla’da Kültürel Miras ve Muğla Kültür Turizmi” konulu fotoğraflar olarak belirlendi.

1 Mart 2012 tarihine kadar Muğla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne bildirilecek olan Hasan Önkaş Ödüllerine Başvuru Şartları şöyle:

Aday olabilmenin genel koşulları:

(1) Ödüle aday olmak veya aday gösterebilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak zorunludur.

(2) Tüzel Kişiler de aday olabilir, ya da aday gösterilebilirler.

(3) Adaylar bir dalda ve bir eserle başvurabilir. Hasan Önkaş Ödülü’ nü kazanan bir kimse daha sonraki yıllarda ödül için yeniden başvurabilir.

(4) Adaylık başvuru süresi, her yıl 01 Mart saat 17.00’de sona erer. Postadaki gecikmeler kabul edilemez.

(5) Ulusal yarışma ve ödüllendirmelere katılmış olan eserler, derece almış olsun veya olmasın, aday gösterilemez.

(6) Ödül için gönderilen materyal iade edilmez.

Gazeteci Hasan Önkaş’ın Özgeçmişi

1969 yılında Muğla’nın Yeşilyurt beldesinde dünyaya gelen Hasan Önkaş, 1986-90 yılları arasında Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulunda okuduktan sonra Hürriyet Haber ajansı Muğla Bürosunda çalışmaya başladı.1990-1991 yılları arasında Erol Simavi Özel İletişim Eğitim merkezinde okurken aynı dönemde Anadolu ajansı İstanbul bölge Müdürlüğünde foto muhabir olarak çalıştı. Ocak 1992’de Muğla’ya dönen Önkaş, Mart 1993’e kadar Hürriyet Haber Ajansının Muğla Bürosunda çalıştı. Ankara-Mamak Muharebe Okulu’nda yaptığı kısa dönem askerlik sonrası Muğla’ya dönen Hasan Önkaş 2000 yılına kadar Milliyet’in Muğla muhabirliğini yaptı. Muğla’da çalışırken CHP merkez ilçe gençlik kolları başkanlığı ve CHP merkez ilçe yönetim kurulu üyeliği ile Eğitim sekreterliği görevlerinde bulundu. 2000 yılından sonra 11 yıl boyunca Muğla Belediyesi’nde görev yapan Hasan Önkaş, 2004 – 2009 Belediye Başkanlığı seçimlerinde koordinatör olarak çalıştı. Evli ve iki çocuk babası olan Hasan Önkaş 27 Mart 2011 tarihinde mide kanseri hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü Muğla Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

Bu haber toplam 278 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.