Harris sözleşme imzaladı

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik ve Muğla Ormanspor Kulüp Başkanı Vedat Dikici ile birlikte Menteşe Kapalı Spor Salonu’nda basın mensuplarının karşısına...

Harris sözleşme imzaladı

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik ve Muğla Ormanspor Kulüp Başkanı Vedat Dikici ile birlikte Menteşe Kapalı Spor Salonu’nda basın mensuplarının karşısına geçen Ricky Harris, kendisini Muğla Ormanspor’a bağlayan sözleşmeye imza attı.

Muğla Ormanspor ABD'li oyun kurucusu Ricky Harris ile resmi sözleşmeyi imzaladı. Muğla Menteşe Spor Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine Muğla Ormanspor Başkanı Vedat Dikici, As Başkan Devrim Karakuş, Başkan Yardımcısı Ali Yapmış'ın yanı sıra Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik ve Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz da katıldı.

Basın toplantısında konuşan Muğla Ormanspor Genel Menajeri İlker Cömert; ‘‘10 Ağustos’ta ilimizin çok büyük potansiyeli ve desteğiyle,TBF Bölge Müdürümüz ve Muğla Orman Bölge Müdürümüzün büyük katkılarıyla, başvuran 16 takım arasından Türkiye Basketbol 1. Ligi’ne kabul ettirmeyi başardık. Sonunda da 10-15 gün hızlı bir şekilde yapılanma çalışması getirdik. Bu çalışmaların doğrultusunda iki tane yabancı oyuncu ile anlaşmaya vardık. Bir tanesi oyun kurucu mevkiinde Ricky Harris bugün bizle beraber, diğeri de uzun pivot mevkiinde 2.08’lik William Coleman o da önümüzdeki hafta içerisinde burada olacak. Bugün Ricky Harris ile beraberiz ve ona öncelikle hoş geldiniz demek istiyoruz. Geçtiğimiz sezon 12 haftalık Ankara DSİ’ye transfer oldu, Türkiye’yi  ve Türkiye’de ki basketbol sistemini bilen bir oyuncu’’ ifadelerini kullandı.

Muğla Ormanspor Kulüp Başkanı Vedat Dikici; ‘‘1992 yılında kurulan kulübümüz son dört yıla kadar amatör seviyede devam ediyordu ondan sonra, iki yıl üst üste Bölgesel Lig’de oynadık. İlk 24’te kaldığımız için kurulan 2. Lig’e terfi ettik. Bu yılda 1. Lig’e katılmak için müracaat ettik, federasyonda bizi uygun gördü 1. Lig’e yükseldik. Bu yıl İl Müdürümüzün desteğiyle salonumuzu değiştirdik, artık 3500 kişilik Menteşe Kapalı Spor Salonu’nda maçlarımızı oynayacağız.Takımın formatı bir üst lige çıkınca biraz daha değişti, oyuncu kalitemiz arttı.

Kurum olarak Orman Bölge Müdürlüğü’ne ve şehir olarak Muğla’ya hem sportif hem de sosyal faaliyetlerde çok büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz.15-20 günde yeni bir kadro kurduk, yeni bir oluşum içerisine biz de adapte olmaya çalışıyoruz. Bu ligde de iki yabancı oyuncu hakkımız vardı, Harris ve Coleman ile tamamladık. Takımımız hazır bu hafta içerisinde kampa gidecekler, 10 gün kamp süremiz var. 19-25 Eylül tarihleri arasında Türkiye Kupası 1 Ekim’de de burada Gelişim maçıyla lige başlayacağız. Hepimiz açısından hayırlı olmasını diliyorum. Takımızda hem sportif açıdan hem de kültürel, sosyal açıdan başarılı ve şehre katkılı bir yıl olarak geçirmesini temenni ediyorum’’ dedi.

Öçalmaz teşekkür etti 

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ise; ‘‘İlimizde görev yaptığımız süre içersinde başta sayın valimiz ve vekillerimiz olmak üzere değerli spor kamuoyu ile birlikte ligimizin marka değeri olan ve amiral gemisi statüsündeki Ormanspor’a desteğimiz tüm hızıyla şimdi olduğu gibi yine devam ediyor. Bu anlamda 10 Ağustos itibari ile takımımızın 1 Lig’e çıkmasında sadece bizim değil valimiz, vekillerimiz ve sizlerin de katkısı var. Ormanspor bir kurum takımı olmasından ziyade, ilimize malolmuş bir takım, A takımı düzeyinde değil, altyapısıyla da ses getirmeye başlayan, dolayısıyla ilimizi bu anlamda temsil eden ve gururumuz olan bir takım hüviyetine kavuştu. 1 Lig’de sadece Muğla’yı değil, Ege Bölgesi’ni temsil edecek bir hüviyete kavuştuğunu da çok rahatlıkla görüyoruz.

Orman Genel Müdürlüğümüze, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Sayın Valimiz ve vekillerimize, spor kamuoyunun desteğiyle Muğla’nın değerli 48’in tüm taraftarlarına şimdiden yapmış oldukları katkıdan ve yapacakları destekten ötürü şahsım adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Umuyorum sizleri heyecanlandıracak, zevk verecek bir ortamda sıkı bir takım ile birlikte ligde ses getireceğimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum’’ diye konuştu.

 “Ormanspor Muğla’nın takımı”

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik de yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘‘Bu imza törenimizin Muğla’mıza, kulübümüze ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Biz geldiğimizden itibaren Muğla Ormanspor  takımımızı gördük tanıdık, biz bunu kabullendik ve sahiplendik. Bu takımın Muğla Orman Müdürlüğü’nün değil Muğla halkının takımı olduğunu gördüm. Siz çalışan basın mensuplarının bu takımla ilgilenmesi bizi gururlandırdı. Tabi ki bir üst lige çıkmanın verdiği güzel bir heyecan oldu. Bize desteğini esirgemeyen sayın İl müdürüm, sayın valim ve vekillerim, sivil toplum kuruluşları, gizli kahramanların yardımıyla buraya kadar çıktık. Takım daha da büyüdü, bu artık orman camiasından ziyade 48’in takımı oldu. Muğla halkının bir takımı olarak görüyoruz ve kabullendik. Muğla halkı ile birlikte bu takımı sırtlayıp, bir üst lige çıkarmak için hep beraber imkanları zorlayacağız. İki yabancı ve yerli oyuncularımızla başarılı olacağına inanıyoruz. Seyredince biz bu heyecanı ve tadı aldık. Muğla halkımıza hayırlı olsun’’ dedi.

“En iyisini yapmaya çalışacağım”

Ormanspor’da forma giyecek olmaktan büyük mutluluk duyacağını belirten Ricky Harris; ‘’Şuan Muğla ile ilgili çok fazla bir şey bilmiyorum. Ama gördüğüm kadarıyla iyi olacağını düşünüyorum, iyi insanlar, iyi bir salon. Sizin için en iyisini yapmaya çalışacağım ’’şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.