HARMANDAR: YENİ BİR MUĞLA YARATACAĞIZ

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Harmardar, Muğla’nın SİT ve İmar gibi önemli sorunları olduğuna dikkat çekerek, “ Göreve geldiğimizde yeni bir Muğla yaratacağız” dedi.AK Parti İl Başkanı Nihat...

HARMANDAR: YENİ BİR MUĞLA YARATACAĞIZ

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Harmardar, Muğla’nın SİT ve İmar gibi önemli sorunları olduğuna dikkat çekerek, “ Göreve geldiğimizde yeni bir Muğla yaratacağız” dedi.

AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, yeni atanan Seydikemer, Fethiye, Dalaman, Ortaca, Marmaris, Ula, Yatağan, Kavaklıdere ve Bodrum ilçe başkanları ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltılı basın toplantısına AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Harmandar da katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Harmandar “Büyükşehir yasasının en büyük artısı belediye gelirlerinin artması. Normal belediye gelirlerinde yüzde 100 oranında artış gösteriyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 rakamlarına göre 100 milyon TL bir bütçesi varmış, 2014 yılında bu rakam 200 milyon TL’ye yaklaşıyor. Tabi burada sorumluluklar da artıyor. Köylerimizin ve mahallelerimizin her türlü sorunu Büyükşehir tarafından çözülecek. Gördüğüm en büyük sorun, SİT ve İmar sorunu. Bütün ilçe, belde ve köylerde bu sorun ön plana çıkıyor. Bu iki sorun çözülmeden Muğla’mızda halkımızın gülmesi mümkün değil. Bunu Büyükşehir belediyesinin tek başına çözmesi de mümkün değil. Devlet kurumları, Bakanlıklar ile koordineli bir çalışma ve kanun değişiklikleri ile çözüleceğine inanıyorum. Pek çok yerde tapu alamayan, mahkemelik olan vatandaşlarımızı gördüm. Bu vatandaşlarımızın sorunları yasal yollardan çözülmeli” dedi.

Yeni bir Muğla

Harmandar ‘Biz ne yapmak istiyoruz’ diyerek sorduğu soruya verdiği cevapta, “Allah nasip eder de, Büyükşehir Belediye’si yönetimine gelir isek, yeni bir Muğla yaratmaya çalışacağız. Yeni Muğla barış ve sevgi üzerine, kardeşlik üzerine oturacak, herkesin bir olduğu, kimsenin ötekileştirilmediği, herkese eşit muamele yapıldığı, herkesin eşit hizmet gördüğü bir Muğla oluşturmak istiyoruz. İnsanlarımıza yüzde 100 yaşam özgürlüğü sağlayacağız. İnsanımızın hayat standartlarını yükselteceğiz. Büyükşehir Belediyesi’nin büyük imkânları var. Her alanda Büyük Şehir Belediyesine her türlü girişimde bulunma imkânı sağlamış. Bu olanakları Uzmanlar ve bilim insanlarının kontrolünde yeni projeler üreterek insanlarımızın refahını yükselteceğiz. Benim en büyük düşüncem” dedi.

Sera cenneti

AK Parti Büyükşehir adayı Harmandar, yöredeki Termik Santrallerin buharından yararlanmak istediklerini belirterek, “Termik Santrallerdeki buhar ısısından yararlanarak Muğla’yı bir sera cenneti haline getirmek istiyoruz. Bu konuda en ucuz enerji şu anda santrallerdeki buhar enerjisidir. Maalesef bu güne kadar yanlış politikalar nedeniyle buhar enerjisinden yararlanamamışız. Bugüne kadar doğru politikalar üretilmemiş. Yeni bir Muğla’da Türki ve dünya ölçüsünde Muğla bir marka şehir olacaktır. Amacımız gerginlik değil, hizmet etmek” dedi.

Bu haber toplam 128 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.