Harmandar: İlk işimiz kentsel tasarım

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Harmandar, seçimlerden başarı ile çıkacaklarını iddia ederken, “ Büyükşehir Belediyesi olarak ilk işimiz kentsel tasarım olacak”dedi.Muğla’nın sahip olduğu kaynakları...

Harmandar: İlk işimiz kentsel tasarım

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Harmandar, seçimlerden başarı ile çıkacaklarını iddia ederken, “ Büyükşehir Belediyesi olarak ilk işimiz kentsel tasarım olacak”dedi.

Muğla’nın sahip olduğu kaynakları doğanın sunduğu şekliyle kullanmaya çalışıldığına dikkat çeken AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Harmandar, büyükşehir yasasının ilin tamamının imar yetkisini büyükşehir belediyesine verildiğini hatırlattı.

Harmandar yaptığı açıklamada, “Biz, Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz anda ilk olarak Kentsel Tasarım Projelerini hayata geçireceğiz. Çünkü planlama yapmadan hiçbir şey yapamayız. Bu nedenle Kentsel Tasarım Projeleri’ni sadece belli bölgelerde değil, ilin tamamında mümkün olan her bölgede ve her alanda, tüm sahil şeridinde yaparak insanların doğayı ve çevreyi daha rahat kullanmalarını, daha mutlu ve huzurlu yaşamasını sağlayacağız” dedi.

“Projeleri doğru uygulayacağız”

Büyükşehir Belediyesi olarak işe kentsel tasarımdan başlayacaklarını belirten Harmandar, özellikle kıyı alanlarını düzenli bir şekilde halkın kullanımına sunacaklarını belirterek, “Yasa ile bize bırakılan Kentsel Tasarım Projelerini yapma hakkımızı doğru kullanacağız. Biz bütün kaynaklarımızı doğanın bize sunduğu şekilde kullanmaya çalışıyor, planlamadan kaçınarak sahip olduğumuz tüm değerlerimizi de yavaş yavaş yitiriyoruz. Muğla’yı, kıyılarımızı, sahil düzenlemelerini, yeşil alan ve park düzenlemelerini, meydan düzenlemelerini ‘Allaha Emanet’ durumdan kurtaracağız. Sonuç olarak buradan bir kez daha belirtmek isterim ki Muğla için hazırladığımız tüm projeleri yerel ve merkezi iktidarın uyumuyla, en kısa sürede hayata geçireceğiz” dedi.

Kent Park Projesi

Açıklamasında Muğla Belediyesi tarafından inşaat yapılmak istenen Eski Garaj Alanına da değinen Harmandar, “Muğla Eski Garaj Alanı’nı oluşturacağı her türlü ranta rağmen, kent kimlikleri için çok önem taşıyan meydan düzenlemesiyle alanı ‘Kent Park’ haline getirecek, halkımızın hizmetine sunacağız. İl genelinde, 13 ilçemizde de Kent Meydanları projelerimizi bu kapsamda hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.