HARMANDAR, İLÇELERİ GEZİYOR

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Harmandar, seçim çalışmalarına başlarken ilçeleri geziyor.AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Harmandar, Ortaca İlçe Teşkilatını ziyaret etti....

HARMANDAR, İLÇELERİ GEZİYOR

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Harmandar, seçim çalışmalarına başlarken ilçeleri geziyor.

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Harmandar, Ortaca İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Burada partililerle buluşan Harmandar, kendini tanıttı ve Mart ayındaki seçimlerde destek istedi.

Prof.Dr.Mansur Harmandar burada yaptığı konuşmada, "Bildiğiniz gibi 30 Mart 2014 günü yerel seçimler var, bu yerel seçimlerde Muğla Büyükşehir Belediye statüsüne kavuştu. Başbakanımız 30 Kasım tarihinde Muğlamıza yaptığı ziyarette beni Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladı. Bize düşen görevin idraki içindeyiz. Başbakınımızın bize verdiği görevi elimizden gelidğince yapacağız. Kendisine de 30 Mart 2014 günü Muğla bu değişimi yaşayacak diye söz verdim, o amaçla yola çıktım. Hepimize hayırlı olsun" dedi.

Kendisini de kısaca tanıtan Prof.Dr.Harmandar, Muğla'da rektörlük sürecini de değinerek, "2002 yılında benden kıdemli arkadaşlar vardı, hocam rektör siz olmalısınız dediler. 2002'de Muğla Üinversitesinde en fazla oyu aldım, 79 oy aldım, diğer arkadaş 57 oy almıştı. O zamanki YÖK Başkanı Kemal Gürüz ismimi Cumruhbaşkanına göndermedi, sabıkalısınız dedi, sabıkamızda yoktu. Bizim suçumuz herkesin inancına saygılı olmamız, muhafazakar demokrat olmamızdı" dedi.

Bazı katılımcıların Ortaca'ya Fakülte istedikleri yönündeki konuşmaya karşılık Ak PArti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı şunları söyledi, "Benim rektörlük zamanımda Muğla genelinde açılan fakülteler yüzünden çok eleştiri aldım, niye Muğla dışına taşıyorsunuz diye ama Muğla çok geniş bir alan. Eskiden Üniversiteler bir kampüs halinde olurdu, bugün değişti. İlçelerin çoğu Muğla’dan büyük. Rektör olduğum günden bu yana ilçelerde çalışma yaptık. Rektör olur olmaz Köyceğiz'de 2002'de açılıp faaliyete geçmeyen okulu faaliyete geçirdik. Daha sonra Fethiye'de İşletme Fakültesini faaliyete geçirdik. Türkiye'deki bürokrasi insanları bıktırıyor. Ancak 3 yıl sonra Fethiye’deki okula arazi alabildik, şimdi ihale aşamasına geldi. Bu ay içinde Fethiye İşletme Fakültesinin ihalesini yapacağız.

YÖK diyor ki arazi var mı, bina var mı, kim yapacak diyor, ondan sonra projeni getir diyor aksi halde YÖK kabul etmiyor. Hukuk fakültesini ilk rektör olduğum haftada YÖK'e sundum halen çıkmadı bekliyoruz. Ama Muğla'yı Hukuk Fakültesi ile buluşturacağım, Muğla'ya gelecek. Ortaca'ya da bir fakülte yapalıcak ama hangisi bilemiyorum. Bunun için yeteri kadar arazi, binayı kimin yapacağının protokolü yapılacak. Devletin buna parası yetmiyor, 170'in üzerinde üniversite var, bu 200'e çıkacak. Fethiye'de şu anki İşletme Fakültesini devlet yapmıyor, orayı biz, hayırseverler ve belediye ile yaptığımız protokolle yaptık. Şu anda Dalamanlılarla anlaşmamız var, Dalaman'da yaklaşık 200 dönümlük araziyi Ormandan almak için başvurduk. İşlemler devam ediyor ancak bürokrasi çok yavaş gidiyor. Milas'ta yine arazi alma çalışmaları ve imar çalışmaları devam ediyor. Ortaca'da bir okul var zaten, okulun karşısında 50 dönüm kadar bir arazi var orayada talibiz, imkan olduğu ölçüde eğitime, hizmet ve yatırımda sınır yok" dedi.

“15 günlük siyasetçiyim”

Yine katılımcılardan gelen "Ortaca Devlet Hastanesi yılan hikayesine döndü" şeklindeki soruya ise Harmandar, "Ben daha 15 günlük siyasetçiyim" diyerek, sözü İl Başkanı Nihat Öztürk'e verdi.

Öztürk konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Muğla Devlet Hastanesi ve Ortaca Devlet Hastanesi bizim için önemli konular. Muğla Devlet Hastanesi, ayın 15'inde ihaleye çıkacak. Ortaca'da da sondaj çalışması başladı. Bir hastaneye kavuşmak kolay değil ama sağlık milletimiz için en önemli şeylerden bir tanesi. Seçimle bağlantısız olarak hastanenin çalışmaları yapılacak" dedi.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.