Harmandar: Ekonomiyi canlandıracağız

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar, “Muğla’da esnafımızın sıkıntıları var. Bazı bölgelerde esnafımız siftah yapmadan kepenk kapatıyor. Ekonominin canlanması için, esnafımızla...

Harmandar: Ekonomiyi canlandıracağız

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar, “Muğla’da esnafımızın sıkıntıları var. Bazı bölgelerde esnafımız siftah yapmadan kepenk kapatıyor. Ekonominin canlanması için, esnafımızla ortak hareket ederek projeler geliştireceğiz” dedi.

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman ve partililer, Muğla merkezde bulunan tarihi Arasta Çarşısı ve Zahire Pazarı’nda esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Bölgedeki tüm esnafı tek tek ziyaret edip el sıkışan Harmandar, esnafın sorunlarını dinledi.

“15 yıldır ne yaptılar?”

Mevcut yerel yönetimin15 yıldan beri yerel iktidarda olduğunu söyleyen vatandaşlardan bazıları, “Muğla’ya dişe dokunur hiçbir katkıları yok. Ne çarşılarımız da ne de işyerlerimizde hareketlenme olmuyor. Muğlalı hizmete aç. Kış aylarında sokaklarımız Venedik gibi oluyor. Yollarımızın durumu içler acısı. Muğla’nın artık modern bir kent olmasını istiyoruz” dediler.

 “Müşteri yok sorun çok”

Arasta Çarşısı ve Zahire Pazarı esnaflarının birçoğu da bölgeye yeterince müşteri gelmemesi ve işlerin durgunluğundan şikâyetçi. Esnaflar, “Müşteri gelmiyor. Çünkü işsizlik had safhada. Yeni iş imkânları oluşturulmuyor. Belediye duba yapacağına istihdam yaratacak insanlara destek olsun. Ama ne yazık ki girişimci insanlar ve esnaf desteklenmek yerine daha çok önüne engeller konuluyor. Dikilen dubalar şehrin mimarisini ve imajına hiç yakışmıyor. Muğla’yı duba kente çevirdiler” diye konuştular.

 “Çarşıyı canlandıracağız”

 AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar, ziyaret sırasında Arasta Çarşısı’nın ve Zahire Pazarı’nın canlandırılması gerektiğini ifade etti. Harmandar, “Bölge mimari açıdan turist çekebilecek kapasitede. Özellikle turizm sezonunda bu alanın değerlendirilmesi lazım. Turist kafilelerinin burayı keşfetmesi gerekiyor.  Çarşının 12 ay canlı tutulabilmesi için esnafımızla fikir alışverişinde bulunarak alternatifler oluşturmalıyız. Bölgede yüksek bir kapasite var. Ancak esnafımız müşteri olmamasında şikâyetçi. Esnafımıza bu konuda destek olacağız. Çarşıyı yaşatmamız gerekiyor. Bu bölgenin sorunlarını biliyoruz ve çözeceğiz. Restorasyon çalışmaları sadece çarşıyla sınırlı kalmamalıdır. Bölgede birçok ev harap durumda. Bunları restore ederek kenti mimari anlamda güzel bir görüntüye kavuşturmak istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.