HARMANDAR: DÜNYA ÜNİVERSİTESİ YAPMAK İÇİN ADAYIM

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde 15 Mayıs’ta yapılacak rektörlük seçimi için tekrar aday olan Prof. Dr. Mansur Harmandar, üniversiteyi bir düna üniversitesi yapmak ve yarım kalan hizmetleri tamamlamak için aday olduğunu...

HARMANDAR: DÜNYA ÜNİVERSİTESİ YAPMAK İÇİN ADAYIM

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde 15 Mayıs’ta yapılacak rektörlük seçimi için tekrar aday olan Prof. Dr. Mansur Harmandar, üniversiteyi bir düna üniversitesi yapmak ve yarım kalan hizmetleri tamamlamak için aday olduğunu söyledi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi rektörlük seçimleri için geri sayım başladı. 15 Mayıs tarihinde yapılacak rektörlük seçimi için önceki dönem rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar tekrar adaylığını açıklarken, yarım kalan hizmetlerin tamamlanması ve MSKÜ’yü bir dünya üniversitesi yapmak için tekrar aday olduğunu açıkladı.

Yeni hedefler

29 Mart seçimleri öncesi AK Parti Muğla Büylükşehir Belediye Başkanlığı için görevinden istifa eden Harmandar, 15 Mayıs’ta yapılacak rektörlük seçimlerinde tekrar aday olmasının gerekçelerini açıkladı. Rektörlük makamının siyaset üstü bir kurum olduğunun altını çizen Harmandar, “2010 yılında birinci dönem için göreve seçildim. Yerel seçimler nedeniyle ara verdiğim görevime tekrar talibim. Yarım kalan projelerimizin devamı için ikinci dönem göreve talibim. Yeni bir Yükseköğretim yasasının konuşulduğu bugünlerde, yeni dönem yönetim programımızı insanı ön plana alan yaklaşımımızdan taviz vermeden, tecrübelerimiz ve dinamikler üzerine kurduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yeni dönemde idari kadro atamalarında objektif hareket edilecek. Akademik ve idari personelin memnuniyet düzeyleri ölçülecek. Ulusal ve uluslar arası toplantılarda her türlü katkı sağlanacak. Derslerde güncel teknolojinin kullanılabilmesi için destek birimi kurulacak. Döner sermaye işleyiş yönergesi gözden geçirilecek. Öğrenciler için e-öğrenmeyi ve mobil öğrenmeyi destekleyen projeler geliştirilecek” dedi.

“Barışı sağladık”

Görev yaptığı süreçte Üniversitede barışı sağladıklarını belirten Harmandar, “Göreve geldiğim 2010 yılından sonra Üniversite içinde barışı sağladık. Kimsenin burnu kanamadı. Amacımız Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini barışın, huzurun hakim olduğu, eğitim ve öğretimin ön planda olduğu, sadece bilimsel araştırmaları ile isminin anıldığı bir üniversite hedefliyoruz” dedi.

500 yataklı hastane

Görev sürecinde en büyük yatırımlardan birisinin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olduğunu belirten Harmandar, “Hastane inşaatında yer teslimi yapıldı. 18 Nisan’dan itibaren süreç işliyor. İhaleyi, 114 milyon 270 bin lira ile EMT İnşaat Turizm San. A.Ş. kazandı. İşin süresi 750 gündür. 20 ünitede, 25’er yatak ile hizmet verecek. Üniversitemize tahsisli Karadağ Mevkiinde bulunan, 482 dönümlük Sağlık Kampusu Alanının, 169 dönümlük kısmı için; feragat edilerek, hastane yapılmak üzere, arazi Sağlık Bakanlığı emrine verildi. Sağlık Bakanlığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bizim görev süremiz içinde gerçekleştireceğimiz en büyük yatırım” dedi.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.