Harmandar: 2B sorunu başbakana iletilecek

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar, seçim çalışmaları kapsamında Köyceğiz’in 10 köyünü ziyaret etti. Harmandar, köylülerin önemli bir sorunu olan 2B sorununun Başbakan’a iletileceğini...

Harmandar: 2B sorunu başbakana iletilecek

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar, seçim çalışmaları kapsamında Köyceğiz’in 10 köyünü ziyaret etti. Harmandar, köylülerin önemli bir sorunu olan 2B sorununun Başbakan’a iletileceğini söyledi.

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar’ın köy ziyaretlerine AK Parti Köyceğiz Belediye Başkan Adayı Kamil Ceylan, İlçe Başkanı Mustafa Özkaya ve partililer de eşlik etti.

Harmandar,Hamitköy, Zaferler, Ekincik, Çandır, Sultaniye, Döğüşbelen, Yeşilköy, Yangı, Kavakarası, Köyceğiz Köyü’nde yaşayan köy sakinleriyle buluştu. Harmandar, köylülere büyükşehir belediyesinin önemini anlattı.

Köyceğiz’in bütün köyleri gruplar halinde ziyaret edilirken, köylülerin sorun ve talepleri dinlendi. Ziyaretleri esnasında köylülerin içme suyu, sulama kanalları, kanalizasyon, okul, halı saha gibi taleplerini not eden Harmandar, köylerin birçok sorunu çözeceklerinin sözünü verdi. Bütün köylerin sorun ve sıkıntılarının aynı olduğunu, tüm sorunların iktidar merkezli bir belediye ile çözüleceğini anlatan Harmandar, " Muğla merkez ve ilçelerine yönelik büyük çalışmalarımız olacak. Yüzlerce projemiz var.”dedi.

“Köyler için fırsat kapısı”

Harmandar, büyükşehir statüsüne geçilmesiyle köyler için önemli bir fırsat kapısı açıldığını ifade etti. Harmandar, “Bugün köylerimiz için çok önemli bir fırsat kapısı açıldı. Muğla’nın büyükşehir olmasıyla birlikte hizmet sınırını ortadan kaldıran büyükşehir yasası köylerimizi mahalleye dönüştürdü. 30 Marttan itibaren hizmette şehirle eşit statüye kavuşacak olan köylerimiz, yeni dönemde hem büyükşehir belediyesinden, hem de ilçe belediyesinden yani iki belediyede birden hizmet alacak. Bugüne kadar köylü kardeşlerimizin dertleriyle hemhal olan ve hizmetle buluşturan Ak Parti, Türkiye'de hiçbir köye yabancı değil. Çünkü her köye hizmet götürmüş ve her köyün sorunuyla yakından ilgilenmiştir. Ak belediyecilikle köylerimizi modern yaşam alanlarına dönüştürmek istiyoruz.”şeklinde konuştu.

“Şehirde ne varsa köyde de olacak”

Harmandar, “Bu güne kadar hep siz hizmet beklediniz, bu günden sonra biz size geleceğiz ve hizmet üreteceğiz. 30 Mart tarihinden itibaren belde ve tüm köylerimiz mahalle olacak ve belediye hizmetleri artık ayağınıza gelecek. Belediye Başkanınızı sizin oylarınız belirleyecek ve başkanınızdan hesap sorabileceksiniz. Eskiden köy yollarını asfaltlama, içme ve sulama suyu sorunlarını devlet çözerdi. Şimdi çöpler dahil tüm bu sorunlarınızı belediyeler hizmet edip çözüm üretecek. Şehirde ne varsa köyde de olacak” diye konuştu.

Vatandaşların 2b arazileri ile ilgili sorunlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Mart’taki Muğla ziyareti sırasında Başbakan Erdoğan’a ileteceklerini belirten Harmandar, “2B sorunu belediye dışında gelişen bir konu. Ancak hiçbir sorununuzu görmezden gelemeyiz. Konuyu Başbakanımıza ve ilgili bakanlıklara bizzat ileteceğim.”dedi.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.