Harita ve Kadastro Mühendisleri toplandı

Muğla’da görev yapan Harita ve Kadastro mühendisleri mevzuat ve yönetmeliklerdeki son değişiklikleri değerlendirmek ve bilgilendirilmek üzere toplandılar.Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Muğla Şubesinde gerçekleşen toplantıda,...

Harita ve Kadastro Mühendisleri toplandı

Muğla’da görev yapan Harita ve Kadastro mühendisleri mevzuat ve yönetmeliklerdeki son değişiklikleri değerlendirmek ve bilgilendirilmek üzere toplandılar.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Muğla Şubesinde gerçekleşen toplantıda, Resmi Gazetede yayımlanan “Kamulaştırma Davalarında Bilirkişi Olarak Görev Yapacakların Nitelik ve Çalışma Esaslarına İlişkin Yönetmelik” başta olmak üzere, “Bilirkişi Yetki Belgesi” ve “Meslek İçi Eğitim Kursları” konuları ele alınarak tartışıldı ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, “ Yürürlükteki mevzuata göre Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Merkezinin denetim ve gözetiminde, İzmir şubesi eğiticileri tarafından, bilirkişilik yapmak isteyen üyelerine 2007 yılından başlayarak her yıl bilirkişilik eğitimi ve eğitim sonrası yapılan sınavda başarılı olanlara “Bilirkişi Yetki Belgesi” vermektedir.

Yönetmelik hükümlerine göre, Bilirkişi Yetki Belgesi 5 yıl geçerlidir. Bu nedenle 2007 yılında ilk kez Bilirkişi Yetki Belgesi sahibi olan Harita ve Kadastro Mühendisleri, bundan sonra kamulaştırma davalarında bilirkişi olarak görev almak istedikleri takdirde, bu yıl yapılacak eğitimlere katılıp belgelerini yenileyeceklerdir.

2012 yılında, Kamulaştırma Yasasının 15. Maddesinde değişiklik yapılmıştır. Kamulaştırma davalarında ihtisas odaları listesinden bilirkişilik yapacak mühendis, mimar ve şehir plancılarının sayısı önceleri her il için 15-25 iken, yeni düzenlemede illerin nüfusu göz önünde bulundurularak bu sayı arttırılmıştır. Muğla ilinde uygulanacak bilirkişi sayısı 50-100 kişiye çıkartılmıştır. Bu sayının üçte biri kadar bilirkişi, il ve ilçe idare kurulunca belirlenecektir.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Şubesi, 2007 yılından beri eğitim programını, kamulaştırma ve bilirkişilik konularında uzman ve üniversitelerimizde öğretim görevlisi olan iki üyesi İbrahim Erişir ve İbrahim Akyol’u görevlendirerek sürdürmektedir” denildi.

Bu doğrultuda İzmir Şubesince 2012 yılının ilk eğitim toplantısının 16-17 Kasım tarihlerinde Muğla İl Temsilciliğinde düzenlendiği de belirtildi.

Bu haber toplam 135 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.