“Hareket Edivecez Gari “ yürüyüşü

Obezite ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dın startını Muğla’dan verdiği ‘Hareket ediverin gari’ etkinliğinin devamı olan ve 3 Ekim Dünya Yürüyüş Gününde 81 ilde değişim isimler altında düzenlenen...

“Hareket Edivecez Gari “ yürüyüşü

Obezite ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dın startını Muğla’dan verdiği ‘Hareket ediverin gari’ etkinliğinin devamı olan ve 3 Ekim Dünya Yürüyüş Gününde 81 ilde değişim isimler altında düzenlenen yürüyüş Muğla’da ‘Hareket edivecez gari’ adı altında gerçekleştirildi.

Muğla Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşe Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mustafa Nuri Ceyhan ve sağlık çalışanları katıldı. Kız meslek Lisesi önünde başlayan yürüyüş esnasında katılımcılar ellerinde taşıdıkları dövizlerde, ‘Moola doğru besleniyoru’, ‘Moola hareket edipduru’, ‘Haraket edivecez gari’ gibi Muğla şivesi ile yazılmış sloganlar yer aldı.

Yürüyüş sonunda bir açıklama yapan Muğla Halk Sağlığı İl Müdürü Uz. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, “Dünya sağlık örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde, toplumu bilinçlendirmek, sağlıklı yaşam ve davranışlara teşvik etmek amacıyla 3-4 Ekim tarihleri arasında Dünya Yürüyüş Günü her ilde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Muğla’da düzenlenen etkinlik ‘Haraket edivecez gari’ adı altında düzenlenerek topluma mesaj vermek istedik” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ise, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın katılımı ile Muğla’da startı verilen ‘Haraket ediverin gari’ etkinliğinin devamı olan bu yürüyüşün bugün 81 ilde değişik ad altında düzenlediğini belirtti.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.