Hapis cezasını okul temizliği yaparak çekiyor

Dalaman ilçesinde, tartıştığı kayınbabasını bıçaklayarak kasten adam öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle yargılanan ve 36 ay hapis cezasına çarptırılan ve 24 ay hapis yatan Mehmet Çelik, denetimli serbestlik kapsamında...

Hapis cezasını okul temizliği yaparak çekiyor

Dalaman ilçesinde, tartıştığı kayınbabasını bıçaklayarak kasten adam öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle yargılanan ve 36 ay hapis cezasına çarptırılan ve 24 ay hapis yatan Mehmet Çelik, denetimli serbestlik kapsamında Dalaman Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu’nun temizlik işlerini yapıp cezasını çekiyor.

Dalaman’da 3 çocuk babası Mehmet Çelik (46), yaklaşık beş yıl önce kayınbabası Duran Özdemir’i tartışma sonrası bıçakla yaraladı. Kasten adam öldürmeye teşebbüs suçu işlediği gerekçesiyle yargılanan Mehmet Çelik, 36 ay hapis cezası alırken, 24 ay hapis yattı.

Yargı paketi düzenlemeleri sonucu hapisten çıkan Mehmet Çelik, Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Dalaman Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu’nda kamu cezasını çekmekle görevlendirildi. Cezasını 20 Nisan 2013 tarihine kadar çekmesi planlanan Mehmet Çelik, Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu’nda hemen her gün iş gömleğini giyerek çevre temizliği yapıp okul çıkışlarında öğrencilerin güvenliğini sağlıyor. Günde 4 saat çalışma yapması istenen Mehmet Çelik, tam gününü öğrencilerin hizmetine adarken, okul girişinde “danışmanlık” görevini de yapıyor. Öğrencilerin teneffüslerde peşinde koştuğu ve çok sevdiği Mehmet Çelik, okul çıkış saati yaklaştığında okul önünden geçecek trafik akışını duba ve zincir koyarak kesiyor. Öğrencilerin tümü evlerine gittikten sonra yolu yeniden trafiğe açıyor. Okul Müdürü Turgay Yıldızhan, Denetimli Serbestlik nedeniyle bu okulda kamu görevi verilen Mehmet Çelik’in okul temizliğinden öğrencilerin güvenliğine kadar pek çok işi iyi şekilde yaptığını söyledi.

Kayınbabasını bir husumetten dolayı bıçakladığı iddiası ile yargılandığını, 24 ay hapis yattığını anlatan Mehmet Çelik, ise “Son 12 aylık cezamı kamu cezası olarak çekiyorum. Öğrencileri, öğretmenleri ve okul idaresini çok seviyorum. Temizlikten, öğrenci güvenliğine kadar tüm işleri yapıyorum. Dört saatlik görevim var demeden gün boyu saatlerce öğrencilerin hizmetine kendimi adadım.” Dedi.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.