Halk Sağlığı toplantıları sürüyor

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ayda bir gerçekleştirilen ilçe değerlendirme toplantısı Fethiye’de yapıldı.Fethiye Toplum Sağlığı Merkezinin ev sahipliğinde gerçekleşen İlçe Değerlendirme toplantısına...

Halk Sağlığı toplantıları sürüyor

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ayda bir gerçekleştirilen ilçe değerlendirme toplantısı Fethiye’de yapıldı.

Fethiye Toplum Sağlığı Merkezinin ev sahipliğinde gerçekleşen İlçe Değerlendirme toplantısına Muğla’nın tüm ilçelerindeki Halk Sağlığı Müdürleri, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimleri ile İlçe sağlık Müdürlerinin yanı sıra Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Dr. Uğur Çomak, Muğla Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan, Muğla İl sağlık Müdürü Cihan Tekin de katıldılar.

İlçe Sağlık Müdürlüğü Toplantı salonunda gerçekleşen değerlendirme toplantısında Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Fatma Turgut, Fethiye İlçesinde yapılan çalışmalarla ilgili olarak bir sunum gerçekleştirdi.

Dr. Fatma Turgut’un sunumunun ardından ise katılımcılar kendi aralarında yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak fikir alışverişinde bulundular. İlçe değerlendirme toplantısı ile ilgili olarak bilgi veren Muğla Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan, “Muğla ilimiz genelindeki halk sağlığı yöneticileri ve İlçe Sağlık Müdürlerimiz ile tüm ilçelerimizde bulunan Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu hekimlerimizin katılımı ile İlçe değerlendirme toplantımızı Fethiye’de gerçekleştirdik. Gerçekleştirmiş olduğumuz bu toplantımızın ana amacı hem Fethiye İlçemizin verdiği sağlık hizmetini arkadaşlarımızın görmelerini sağlamak ve bundan sağlığa ilişkin Halk Sağlığı Müdürlüğünün görevleri kapsamında yapabileceğimiz faaliyetlerimizi değerlendirmek ve bunlarla ilgili olarak bazı kararlar almak üzere bir araya geldik” dedi.

Halk Sağlığı Müdürlüğünün çalışma alanları hakkında da bilgiler aktaran Halk Sağlığı Muğla İl Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan, “Halk Sağlığı Müdürlüğümüz 663 Sayılı yeni kanun hükmündeki kararname ile yeni kurulduktan sonra Sağlık Evleri, Aile Hekimliği Birimleri, Aile Sağlığı Merkezleri ile Toplum Sağlığı Merkezlerinin yürüttüğü hizmetleri yürütmektedir. Bu hizmetler kapsamında birinci basamakta tanı ve tedavi edici hizmetler Aile Hekimlerimiz tarafından yürütülen hizmetler bizim sorumluluğumuzdadır. Diğer taraftan ise koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi yönünde yaptığımız işler. Halkın eğitiminin sağlanması, bilinçlendirilmeleri ve bu faaliyetler ile halkın sağlık konusunda çeşitli farkındalık düzeylerinin arttırılmasına yönelik çalışmaların yapılması. Ayrıca Çevre sağlığı hizmetleri ile ilgili de su Numuneleri ve çevresel faktörlerin insan sağlığını etkilediği her alanda biz varız. Kısacası halkın sağlığının iyi olması yönünde elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bizim sağlık hizmetlerimiz gayet iyi noktada. Türkiye geneli ile karşılaştırdığımız zaman ise Türkiye Ortalamasının üzerinde yer almaktayız. Ancak fiziki anlamda eksiklerimiz var. Fiziki şartlarımızın düzenlenmesi ile ilgili de hem sivil toplum kuruluşlarından, Kaymakamlıklarımızdan Belediye Başkanlarımızdan her zaman gerekli olan tüm desteği alıyoruz. Vatandaşlarımızın da özellikle bize sağlık alanında hizmet sunduğumuz mekanların daha iyi hale getirilebilmesi için yardımlarını ve desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin de, konuşmasında “Bizim İlçelerimizde Hem Halk Sağlığı Müdürlüğü hem de İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak yönetici arkadaşlarımız ortak. Dolayısı ile bizim İlçe içerisinde sağlık hizmetlerinin bir birinden ayrılmasının mümkün olmaması nedeniyle bu türlü toplantıları yerinde inceleyip çözüm noktasında neler yapabileceğimizi birlikte değerlendiriyoruz. Bu kapsamda bugün Fethiye Toplum Sağlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu sunumu izleyip arkadaşlarımız ile değerlendirdikten sonra mevcut sağlık tesislerimizi yerinde görüp varsa eksiklerimiz ve aksaklıklarımızın tespitlerini yerinde yaparak buna göre müdahalelerde bulunmak istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.