Halk Eğitim’in kurs planlaması hazır

Fethiye İlçe Hayat Boyu Öğrenme ve Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında Fethiye Halk eğitim merkezinde yapıldı. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında...

Halk Eğitim’in kurs planlaması hazır

Fethiye İlçe Hayat Boyu Öğrenme ve Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında Fethiye Halk eğitim merkezinde yapıldı. 

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında yapılan toplantıya Fethiye İlçe Milli Müdürü Yüksel Gültekin, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Koftu’nun yanı sıra diğer ilgililer katıldılar. Yapılan toplantıda Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde açılması planlanan kurs programları görüşülürken Halk Eğitim Müdürlüğünün çalışmaları da değerlendirildi.

Toplantıda ilk olarak Fethiye Halk Eğitim Merkezi’nin yaptığı çalışmalar ile ilgili olarak Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Osman Koftu bir sunum gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Koftu “Başta okuryazar kursları olmak şartı ile ilçe 22 ayrı kurum ile işbirliğinde çeşitli kurslar açıyoruz. Fethiye’de okuryazar bilmeyenlerin sayısı ilçeye gelen mevsimlik işçilerin gelişi ile değişiyor. Şimdiye kadar Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 54 çeşit kurs açtık. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek işaret dili kursiyerlerinden THM korosu oluşturduk. Bu koro verdiği konserler ile ülke gündeminde uzun süre konuşuldu. 2013 yılında silerinde görüş ve önerileri ile daha çeşitli kurslar açacağız” diye konuştu. Yatıkları araştırmada genç evliliklerde boşanma sayısının çok fazla olduğuna dikkat çeken Osman Koftu “Evlilik öncesi ve evlilik sonrası kurslar açmayı planladıklarını ve nu kurslarda evli çiftlere eğitim verilmesinin uygun olacağını kaydetti.

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin ise “Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak Fethiye’de 190 bin kişiye hizmet veriyoruz. Genel olarak 700 ayrı kurs açtık. Bundan sonra hangi kursları açmamız gerektiği ile ilgili görüş ve düşünceleri alarak ona göre bir çalışma planı hazırlayacağız. Köylerde tespit edilen yaklaşık 15 işitme engelli vatandaşımız için önümüzdeki günlerde kurs açmayı planlıyoruz. Halk Eğitim Merkezi’nde 5 bin kişi sürekli eğitim görüyor. Bizim kurum olarak her türlü kurs açmaya imkanımız ve yetkimiz var. Gelecek olan her türlü kurs talebini değerlendirebiliriz” dedi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da “Merkezde açılan bu kursların köylerde de açılması çok önemlidir. Okuma yazma bilmeyen kalmayana kadar Köylerimizde ve beldelerimizdeki açmış olduğumuz Okuma Yazma Kurlarına ağırlık vermeliyiz. Özellikle okuma yazmada hedefimiz sıfır olmalıdır. Tüm kurumlar, sivil toplum örgütleri olarak toplu bir şekilde bir seferberlik başlatmalıyız” dedi.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.