Halk Eğitim’den yıl sonu sergisi

Menteşe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nce merkez binada 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında açılan el sanatları ve resim kurslarının yılsonu sergisi yapıldı.Sergide Merkez binada açılmış olan Çeyiz...

Halk Eğitim’den yıl sonu sergisi

Menteşe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nce merkez binada 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında açılan el sanatları ve resim kurslarının yılsonu sergisi yapıldı.

Sergide Merkez binada açılmış olan Çeyiz Ürünleri Hazırlama, Kırkyama, İğne Oyası, Geleneksel El Nakışları, Yatak Odası Tekstili Hazırlama, Yağlı Boya Resim, Çinicilik, Dekoratif Ahşap Süsleme, Hat Sanatı kurslarında üretilen ürünler beğeniye sunuldu.

Serginin açılışında konuşan Menteşe Halk Eğitim Merkezi yetkilileri; Ekim ayından bu yana Menteşe İlçesinde 500 kurs açtıklarını, 5000 civarında kursiyere belge verdiklerini, 3000 kişinin de çeşitli seminer ve faaliyetlere katıldığını, Hayat Boyu Öğretime ilçelerinde katılımın her geçen gün arttığını belirttiler. Mahallerde yapılan kursların sergilerinin daha önce açıldığını, kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerinin beğeni kazandığını, bu sergiler sayesinde önümüzdeki yıl kursiyer katılımlarını da arttırmaya devam ettiklerini vurguladılar.

Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerinin daha da arttırılarak Avrupa Birliği ülkelerinin düzeyine çıkarmak için çaba sarf ettiklerini söyleyen Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Murat Eskiakgün; faaliyetlerde kamu kurumları, belediyeler, okullar, muhtarlıklar ve özel teşebbüs kurumları ile işbirliği yaptıklarını belirtti.

Yoğun ilginin ve beğenin olduğu serginin açılışında konuşan Menteşe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Erdoğan;  paydaşlarla işbirliği içerisinde her türlü sosyal, sportif, kültürel ve öğrencilere yönelik destekleyici kurslar açtıklarını, bunların yanında mesleki gelişim, iş güvenliği ve işçi sağlığı alanlarında da kurslar ve seminerler vererek etkinlikler yaptıklarını vurguladı. Erdoğan, kurum çalışmalarının artarak devam edeceğini belirterek, Halk Eğitim faaliyetlerine destek veren başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.