Halk Dansları Festivali başladı

Bodrum Belediyesi ve Sunu Event Organizasyon işbirliğinde "Dünyanın tüm renkleri Bodrum’da buluşuyor!" sloganıyla yola çıkan 9. Bodrum Uluslararası Halk Dansları Festivali, düzenlenen kokteyl ile başladı.Bodrum’da bu yıl...

Halk Dansları Festivali başladı

Bodrum Belediyesi ve Sunu Event Organizasyon işbirliğinde "Dünyanın tüm renkleri Bodrum’da buluşuyor!" sloganıyla yola çıkan 9. Bodrum Uluslararası Halk Dansları Festivali, düzenlenen kokteyl ile başladı.

Bodrum’da bu yıl 9'uncusu düzenlenen Bodrum Uluslararası Halk Dansları Festivali, 08 Eylül - 12 Eylül 2014 tarihleri arasında Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen, Bodrum’un kültürel değerlerine sahip çıkarak yaşatmak hedefiyle hazırlanan festival öncesinde dünyanın dört bir yanından, 17 farklı ülkeden gelen dansçılara yönelik "Hoşgeldin Kokteyli" düzenlendi. Yöresel kıyafetleriyle kokteyle katılarak göz dolduran dansçılara Bodrum hatırası olarak Bodrum Lokumu, Bodrum Kolonyası ve Bodrum Mandalina Gazozu hediye edildi. Kokteyl sonrası dansçılar hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Sunu Event Organizasyon ve Bodrum Belediyesi'nin işbirliğiyle hazırlanan festivale bu yıl ilginin daha da artacağı tahmin ediliyor. Festival bu yıl, dünyanın dört bir yanından 600’ün üzerinde dansçı ve etkinliği takip etmek için gelen misafirlerle birlikte toplam 1000 katılımcıyı Bodrum halkıyla buluşturuyor.

Avrupa’nın en iyi festivallerinden biri olma özelliğine sahip festival, bir yandan ülkemizi ve Bodrum’u dünyaya tanıtırken; dünyadaki faklı kültürleri de Bodrum Halkı ve Bodrum'u ziyaret eden misafirlerle bir araya getirme misyonuna da sahip. Festivale katılan ülkeler gösterilerini, Bodrum merkez dışında Mumcular, Ortakent-Yahşi, Turgutreis ve Gündoğan'da sahneleyecek.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.