Halikarnassos için çalışmalar devam ediyor

Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 10135 nolu kararı ile Halikarnassos Batı Sur Duvarları Kurtarma Kazısı ve Temizlik Çalışmaları Projesi'ne başlandı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Halikarnassos...

Halikarnassos için çalışmalar devam ediyor

Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 10135 nolu kararı ile Halikarnassos Batı Sur Duvarları Kurtarma Kazısı ve Temizlik Çalışmaları Projesi'ne başlandı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Halikarnassos batı sur duvarları kurtarma kazısında inceleme gerçekleştirdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Muğla Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl Bodrum'da hayata geçirilen "Halikarnassos Surları Temizleme, Koruma ve Çevre Düzenlemesi Projesi" kapsamında yapılan çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

3 bin 500 yıllık tarihi geçmişe sahip Bodrum'da, 2 bin 400 yıl önce Karya Satrabı Mausolos tarafından inşa edilen Halikarnassos Surlarının kurtarma kazısı, temizlik ve çevre düzenlemesi, Bodrum Belediyesi ve Bodrum AKADEMİA Vakfı ortak çalışması ile Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesi denetiminde yürütülüyor.

TURİZME KATKI SAĞLAMASI HEDEFLENİYOR

Antik kentin Batı kısmında yer alan sur duvarlarının olduğu alanda mülkiyet sahiplerinin izinleri alınarak Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü’nün denetiminde ot temizliği çalışmaları devam ediyor. Ot temizliği çalışmaları sonrasında Bodrum Belediyesi tarafından hazırlanacak restorasyon projeleri ve çevre düzenleme projeleri ile alanın koruma altına alınıp turizme katkı sağlaması hedefleniyor.

SURLAR DAHA BELİRGİN HALE GETİRİLECEK

Son zamanlarda Bodrum’un altyapı çalışmalarını da üstlenen Kültür Turizm Bakanlığı’nın yapılan bu proje kapsamında surların belirgin şekilde tamamen ortaya çıkarılarak, ışıklandırma çalışmaları ile görünürlüğü ve dikkat çekiciliğini artıracağını aktardı. Aynı zamanda Halikarnassos Surları yanına yürüyüş yolu yapılarak turizme kazandırılmış olacak.

Bu haber toplam 1157 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.