Halı Dokuma kursuna ilgi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 2012 yılı Yaygın Kültürel Eğitim Faaliyetleri kapsamında Fethiye’de 'Halı Dokuma' kursu başlatıldı.Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları...

Halı Dokuma kursuna ilgi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 2012 yılı Yaygın Kültürel Eğitim Faaliyetleri kapsamında Fethiye’de 'Halı Dokuma' kursu başlatıldı.

Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları Yönetmeliği kapsamında Fethiye Kültür Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursa 13 kursiyer katılıyor. Kursa katılanların arasında İngiliz uyruklu bayanların olması da dikkat çekti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sağladığı malzemeler ile toplam 320 saat devam edecek olan kursta Fethiye-Kayaköy halısı dokunacak. Kurs Öğreticisi Meryem Balıkçı’dan halı dokuma inceliklerini öğrenen kursiyerler, “Gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak, meslek öğrenmek için bu kursa katıldık” derken, Kültür Merkezi Müdürü Güler Uymaz da “Aralık ayı sonuna kadar devam edecek kurs, Bakanlığımız tarafından Yaygın Kültürel Eğitim Faaliyetleri kapsamında açılmıştır” dedi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.