HALEP TATLICISI

Muğla Menteşe’de, Mehmet Doğu ve Oğlu Çağrı Doğu, yaklaşık 9 ay önce baba ve oğul olarak, bir tatlıcı dükkânını hayata geçirdiler.Baba ve Oğul Doğu, Özü Suriye Halep’ e ait ve Gaziantep İli’ nde de çok yaygın...

HALEP TATLICISI

Muğla Menteşe’de, Mehmet Doğu ve Oğlu Çağrı Doğu, yaklaşık 9 ay önce baba ve oğul olarak, bir tatlıcı dükkânını hayata geçirdiler.

Baba ve Oğul Doğu, Özü Suriye Halep’ e ait ve Gaziantep İli’ nde de çok yaygın olan Halep Tatlısı’ nı Muğlalı’ ya tanıtmak istediklerini söyledi. Meşhur Halep Tatlısı’ nın 15 çeşidi olduğunu söyleyen Doğu Ailesi, Muğla’ daki bu tatlı talebinin de çok fazla olduğunu belirtti.

Açtıkları tatlıcı işletmesinde, 41 tane tatlı çeşidi olduğunu söyleyen Mehmet Doğu, en fazla satılan tatlılarını ise “Tabii ki Halep Tatlısı” şeklinde açıkladı.

Geçmiş yıllarda Halep’ den ülkemize gelen tatlının hem ülkemizde, hem de Muğla’ da büyük ilgi gördüğünün de altını çizen Doğu, tatlı sektöründe işin uzmanı haline geldiklerini, doğal şeker kullanarak tatlı yaptıkları için çok rağbet gördüklerini ve müşterilerine, temiz ve hijjenik bir ortamda hizmet sunduklarını anlattı.

‘Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım!’ atasözü felsefesini benimsediklerini belirten Mehmet Doğu, tatlı için kullandıkları ürünleri de Gaziantep’ ten getirdiklerini açıkladı.

‘Her şeyin azı karar, çoğu zarar!’ diyen baba ve oğul Doğu, tatlı tüketimi konusunda da tavsiyelerde bulunuyorlar. “Tatlı tüketiminin de fazlası, sağlığımız acısından zararlıdır. Tüketimini orta seviyelerde tutmamız gerekir!” anlatımı yapıyorlar.

Muğla’ ya Denizli’den gelip, bu girişimi yaptıklarını, hem tatlılarını tanıtıp, hem de Muğlalılar’ a hizmet vermek istediklerini söyleyen Çağrı Doğu ise “Muğla’yı ve insanlarını sevdik. Burada olmaktan memnunuz ve her zaman hizmetlerinde olmaya hazırız!” şeklinde duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Bu haber toplam 136 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.