''HAKLARIMIZ TEK TEK BUDANIYOR''

Türk Tarım Orman- Sen Muğla Şube Başkanı Hasan Gezgin, yaptığı açıklamada Orman Genel Müdürlüğünce yapılan uygulamalar, çıkarılan yönetmelikler çalışanları huzursuz eden, çalışanların kazanılmış haklarını budayan...

''HAKLARIMIZ TEK TEK BUDANIYOR''

Türk Tarım Orman- Sen Muğla Şube Başkanı Hasan Gezgin, yaptığı açıklamada Orman Genel Müdürlüğünce yapılan uygulamalar, çıkarılan yönetmelikler çalışanları huzursuz eden, çalışanların kazanılmış haklarını budayan zulüm uygulamalarına dönmüştür dedi.

Türk Tarım Orman- Sen Muğla Şube Başkanı Hasan Gezgin, Orman Genel Müdürlüğünce yapılan uygulamaların ve çıkarılan yönetmeliklerin, çalışanların kazanılmış haklarını budayan zulüm uygulamalarına döndüğünü söyledi.

Orman Bölge Müdürlüğü önünde yapılan açıklamaya Türkiye Kamu- Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata ve sendika üyeleri katıldı.

Şube Başkanı Gezgin yaptığı açıklamada; “Orman Genel Müdürlüğünce yapılan uygulamalar, çıkarılan yönetmelikler çalışanları huzursuz eden, çalışanların kazanılmış haklarını budayan zulüm uygulamalarına dönmüştür. Zulüm uygulamalarından önce Orman Muhafaza Memurları nasibini aldı. Sürmekte olan dava mevcut iken orman muhafaza memurları apar topar bulundukları yerlerden başka yerlere atandı. Güya hizmet gereği için yapılmıştı bu atamalar. Ancak gelin görün ki işletme şefliğine beş altı muhafaza memuru atanırken, orman muhafaza memuru ataması yapılmadığı için boş kalan işletme şeflikleri oldu. Hani bu sürgünler hizmetin daha kaliteli sunulması içindi. Şimdi ise sıra şube müdürü, mühendis, işletme müdürü, işletme şefi ve saymanlarda. Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri bu sefer çıkardıkları yönetmeliğin haksız ve hukuksuzluğuna karşı sendikamızca açılan dava sürmekte iken yine hukuksuz, adaletsiz, keyfi bir uygulamayla yönetmenliğe aykırı olarak apar topar çalışanları huzursuz etmenin derdi ve telaşına düştüler. Halbuki yönetmelikte tayin dönemlerinin Ocak ve Ağustos ayları olduğu belirtilmektedir. Peki bu acelelik, bu telaş nedendir? Keyfe keder uygulamalarla eş durumu, çocuklarının okul durumu, sağlık problemi gibi gerçekler neden dikkate alınmamaktadır. Neden tedvir-asil ayrımı yapılarak bazı görevlendirmeler tercihe açık iken bazı görevlendirmeler tercihe kapalı tutulmuştur? Yoksa bu uygulamanın tek amacı yandaş idarecilerinizin korunması ve kollanması mıdır?” diye konuştu.

Bu haber toplam 132 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.