Hakim ve Savcılara veda yemeği

Bodrum ilçesinde 2015 adli yargı yılı yaz kararnamesi ile Bodrum Adliyesi'nden tayinleri çıkan hakim ve cumhuriyet savcıları ile Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin için veda yemeği düzenlendi.Bitez Mahallesinde bulunan bir otelde...

Hakim ve Savcılara veda yemeği

Bodrum ilçesinde 2015 adli yargı yılı yaz kararnamesi ile Bodrum Adliyesi'nden tayinleri çıkan hakim ve cumhuriyet savcıları ile Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin için veda yemeği düzenlendi.

Bitez Mahallesinde bulunan bir otelde düzenlenen veda yemeğine, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Cumhuriyet Başsavcı Hayati Keskin, kurum ve kuruluşlardan yetkililer, hakimler, savcılar, avukatlar ve aileleri katılırken, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Dr. Yakup Yılıdız iftar yemeği sonrası yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"2011 yaz kararnamesi ile Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Bodrum adliyesine çok önemli hizmetleri olan adeta Bodrum Adliyesine tarihine damga vuran Başsavcımız Hayati Keskin İstanbul Cumhuriyet Savcılığına atanmıştır. Bodrum Adliyesi'nin ağır ceza merkezi olmasında ve ardından Bodrum'un birinci bölge hizmet veren yargı birimi statüsü olarak belirlenmesinde kuşkusuz en büyük pay sahibi kişi olması yanında, son bir yıldır adliye yargı adalet komisyonunda birlikte görev yaptığımız sayın Başsavcım, tecrübesiyle ve yapıcı tavrıyla her zaman bize yol gösterici olmuştur. Sayın Başsavcımın burada her zaman hoş bir seda ile anılacağından hiçbir kuşkum yok".

Bodrum'dan İstanbul'a atanan Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin ise yemeği organize edenlere, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Dr. Yakup Yılıdız'a ve adliye personeline teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi;

"Burada sizlerle birlikte 4 yıl çalıştık. Çok güzel hizmetlerimiz olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman yorulduk ama bu herşeye değdi. Bodrum gerçekten çok güzel bir yer. Burada sizinle tanışma ve çalışma fırsatı buldum. Bana gösterdiğiniz y akın ilgiye çok teşekkür diyorum. Böyle bir günde konuşmak çok zor bir durum. 2001 yılında adliyeye geldiğimizde hakim ve savcı olarak 25 kişiydik. Bu sayı şuanda 39 kişiyiz. Personel sayımızda da ciddi bir artış sağlandı. Buna rağmen adliyemiz hala büyüyor. Bununla ilgili bazı tespitler yaptık. Bodrum'un yargısal problemlerini bir şekilde çözdük. Bu bir veda olmasın uğurlama olsun. Biz burayı çok sevdik tekrar gezmek ve yaşamak için buraya gelmeyi umut ediyoruz"

Hayati Keskin, konuşmasının sonundan adliye personeline haklarını helal ederken onlardan da helallik isterken gözlerinin dolduğu görüldü.

Yapılan konuşmaların ardından İstanbul Adliyesine atanan Bodrum Cumhuriyet Savcısı Hayati Keskin başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli ile ve ilçelerine atanan hakim ve savcılara teşekkür plaketleri ile çeşitli hediyeler verildi.

Bu haber toplam 231 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.