Hakaret Davası sonuçlandı

Marmaris’te bir yerel gazetede köşe yazarlığı yapan Mukbil Gülkokan hakkında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan dava sonuçlandı. Mahkeme heyeti Gülkokan hakkındaki...

Hakaret Davası sonuçlandı

Marmaris’te bir yerel gazetede köşe yazarlığı yapan Mukbil Gülkokan hakkında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan dava sonuçlandı. Mahkeme heyeti Gülkokan hakkındaki hapis cezasını bozdu ve 3 yıl erteleme kararı aldı.

Marmaris ilçesinde yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapan, emekli albay Mukbil Gülkokan hakkında, 1 Haziran 2011 tarihinde yazdığı bir yazıdan dolayı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan kamu davası sonuçlandı. Mahkeme heyeti, Mukbil Gülkokan hakkında Yargıtay’ın da bozma kararı doğrultusunda, hapis cezasını bozdu ve üç yıl erteleme kararı verdi.

Marmaris’teki yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapan Mukbil Gülkokan’a “Sıkar mı Sıkmaz mı” başlıklı yazısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e hakaret ettiği iddiasıyla kamu davası açılmıştı.

Gülkokan, 1 Haziran 2011 tarihinde yerel gazetede yayınlanan köşe yazısında; Ergenekon, Balyoz davası, Cumhurbaşkanı Gül’ün ve Başbakan Erdoğan’ın 'Deniz Kurdu Tatbikatı'nın seçkin gözlemci günü törenlerine katılmaması ve 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasına ilişkin görüşlerine yer verdi.

Marmaris Basın Savcılığı “Başbakana ve Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla kamu davası açarken, dava, Marmaris 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, Gülkokan hakkında iki yıl hapis cezası verdi. Mukbil Gülkokan mahkeme kararını Yargıtay’da temyiz etti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, davayı Gülkokan lehine bozdu. Marmaris 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Yargıtay’ın bu kararı doğrultusunda davayla ilgili hükmünü açıkladı.

Gülkokan, mahkeme kararının düşünce ve ifade özgürlüğü açısından önem taşıdığını söyledi. Yazdığı yazıda geçen bir ifadeden Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na hakaret anlamı çıkartıldığını dile getiren Gülkokan, "Söylediğim sözlerin arkasındayım ama sayın savcının algılamasından ben sorumlu değilim. Mahkemede de söylediğim gibi ben kesinlikle suç işlediğimi kabul etmiyorum" diye konuştu.

Bu haber toplam 183 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.