Hacı Adayları uğurlandı

Milas ilçesinden bu yıl kutsal topraklara gidecek ilk hac kafilesi dua ve gözyaşları ile uğurlandı. Milas Müftülüğü önünde bir araya gelen hacı adayları için Müftülük tarafından bir tören düzenlendi. Törende ilahiler...

Hacı Adayları uğurlandı

Milas ilçesinden bu yıl kutsal topraklara gidecek ilk hac kafilesi dua ve gözyaşları ile uğurlandı. Milas Müftülüğü önünde bir araya gelen hacı adayları için Müftülük tarafından bir tören düzenlendi. Törende ilahiler ve dualar okundu.

Törende yapılan dikkat edilecek hususlara yönelik konuşma sonrası İlçe Müftüsü Uğur Kocabaş, bir kısa konuşma ile dua ederek hacı adaylarını uğurladı.

Bu görevin bir ibadet olduğu vurgusunu yapan Müftü Kocabaş, “Orada kırıcı olmayın. İlçenizden gelen hacı adaylarına, ülkenizin diğer illerinden arkadaşlarınızla ve tavaf sırasında kırıcı olmayın, hep sabırlı olun. Görsünler Türk hacı adaylarının ne kadar nazik olduğunu. Orada bir birinizden kafilenizden ayrılmamaya özen gösterin. Çünkü orası turistik bir gezi değil” uyarılarında bulunarak dua etti.

Yapılan duaya hacı adaylarının yanı sıra aileleri eşlik etti. Milas’tan ilk kafilede 29 hacı adayı kutsal topraklara gitti.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.