YÖNELT KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ BİLİM YOLCULUĞUNA DEVAM ETTİLER

‘’Bilimle Mutlu Çocuklar, mutlu gelecek’’Yönel Koleji öğrencilerine bilim aşılanıyorMuğla Özel Yönelt Koleji Bilim Uygulamaları derslerine pandemi süreci tatilinden sonra bilim uygulamaları ile güzel başlangıçlar yaptı....

YÖNELT KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ BİLİM YOLCULUĞUNA DEVAM ETTİLER

‘’Bilimle Mutlu Çocuklar, mutlu gelecek’’

Yönel Koleji öğrencilerine bilim aşılanıyor

Muğla Özel Yönelt Koleji Bilim Uygulamaları derslerine pandemi süreci tatilinden sonra bilim uygulamaları ile güzel başlangıçlar yaptı. Muğla Özel Yönelt Koleji öğrencileri derslerde öğrendiklerini uygulamalı olarak laboratuvarlarında yaparak,  yaşayarak öğreniyorlar.

Lise yerleştirme sonuçlarında Menteşe birincisi olan öğrencilerinin yüzde 70 fen liselerini yerleşen Yönelt’te başarı olmanın yolu mutlu eğitim yapmak olduğunu açıklayan proje koordinatörü Mehmet Ali Onaran, “Mutlu olmak okulu sevmek, öğretmeni sevmek ve öğretmenlerin takım halinde birbiri ile koordineli çalışması öğrencilerin başarısını arttırıyor. Bizim öğrencilerimiz yaparak, yaşayarak öğreniyor tabiki öğrendiklerini unutmuyorlar. Öğrendikten hemen sonra unutma başlıyor, öğrenciler uzun süre internet bakınca dikkatleri de dağınık oluyor fen bilimleri öğrencilerin dikkatini toplamalarını, doğaya çevreye daha dikkatli bakarak ayrıntıları görmelerini sağlıyor. Biz hem ortaokulda hem lise ve fen lisesinde uygulamaya önem veriyoruz. Bu fen uygulamaları tabiki akademik başarımızı ivme kazandırıyor Üniversite yerleştirme sonuçlarında da Menteşe’de Yönelt Koleji olarak tüm okul başarısı olarak ikinci sırada yer alıyoruz. Tabiki mutlu okul, mutlu öğrenciler ve işin mutfağında bilgi donanım hepsi bir arada davranışları, uygulamaları ve öğrencilerin kendisini ifade edebilmeleri için iyi eğitim şart. Biz öğrencilerimizi proje yapmayı öğretiyoruz. Her yıl dünya derecesi ve TÜBİTAK başarılarına imza atıyoruz. Muğla’nın adını Türkiye’nin adını gururla duyuruyor ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Başarıda hiç tesadüf olmaz. Eğitim uzun vadeli bir süreçtir, bunun içinde aile, okul, öğretmen ve idareci dahil olur. Öğrencilerin mutluluğu sevgisi en büyük başarı kaynağımızı oluşturuyor. Biz eğitimciler sevgimizi bilginizi ayrıma tecrübelerinizi öğrencilerimiz ile doğru zamanda paylaşıyoruz. Geleceğimiz günümüzden daha iyi olacak, mutlu çocuklar gençler bilimi topluma yayacak, mutlu başarılı ülkemiz olacak. Fen bilimleri temel bilimlere ülkemizde önem verilmeli üniversitede temel bilimler göz ardı edilmemeli temel bilimler gelişmezse gelecek pandemilerde dışa bağımlılığımız devam eder biz eğitimci olarak hatırlatmak isteriz. Bu yıl ve önümüzdeki yıllarda Muğla’da ulusal ve uluslararası proje yarışmalarını yapacağız. Dünyayı Muğla’ya bilim için getirmek en büyük arzumuz ve hedefimizdir’’ dedi.

Bu haber toplam 184 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.