SINIRSIZLIK MEYDANI’NDA ‘OTİZM’ AÇIKLAMASI:“FARKINDAYIZ!”

Muğla Engelliler Derneği ve Muğla Zihinsel Engelliler Derneği tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü sebebiyle, Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı. Otizm Eylem planın ivedilikle hayata...

SINIRSIZLIK MEYDANI’NDA ‘OTİZM’ AÇIKLAMASI:“FARKINDAYIZ!”

Muğla Engelliler Derneği ve Muğla Zihinsel Engelliler Derneği tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü sebebiyle, Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı. Otizm Eylem planın ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiği vurgulanan Mine Menteş,  “Unutulmamalıdır ki otizm bir eksiklik değil, bir farklılıktır. Muğla Zihinsel Engelliler Derneği ve Muğla Engelliler Derneği  olarak bizler, otizmin farkındayız. Farkındayız diyen müdürlerin, yanınızdayız diyen siyasilerin de farkındayız” dedi.

SİNEM KARAKAYA

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü sebebiyle, Muğla Engelliler Derneği ve Muğla Zihinsel Engelliler Derneği tarafından Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı.

Açıklamaya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve dernek üyeleri katıldı.

Yapılan açıklamada, Otizm Eylem planın ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

Mine Menteş tarafından yapılan açıklamada şunları söylendi:

“2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak, sorunlara çözümler bulabilmek  amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edilmiştir. Otizm  1985 yılında, her 2500 çocuktan 1'inde görülürken, günümüzde yapılan son araştırmalara göre bugün doğan her 36 çocuktan 1'i otizm riski ile dünyaya geliyor. Bu araştırma bize gösteriyor ki, daha fazla çocuğun eğitime ihtiyacı olacak, daha fazla öğretmen açığı doğacak, daha fazla sınıfa ihtiyaç  duyulacak, daha fazla aile otizmin  sorumlulukları altında ezilecek ve toplumun bilinçlenmesi, farkındalığının artması daha da  büyük önem  arzedecek.”

“HER 36 ÇOCUKTAN 1'NİN  OTİZM TANISI ALDIĞI  GÖZ ARDI EDİLMEMELİ”

“Otizmli çocukları olan aileler olarak, her 36 çocuktan 1'nin  otizm tanısı aldığı  günümüzde  çocuklarımızın  artık gözardı edilmemesini önemle istiyoruz. Yaş farkı gözetmeksizin, 23 yaşından sonra da  "tam gün" eğitim, alan mezunu öğretmenler ve süreklilik arz eden bir özel eğitim, özlemini duyduğumuz bir sistemdir. Çoğalarak büyüyen bir nüfusun atıl durumdan kurtulup üretime dahil edilmesi gerekliliği, her geçen gün artmaktadır.”

“FARKINDAYIZ!”

“Otizm Eylem planın ivedilikle hayata geçirilmesi biz ailelerin en büyük isteğidir. Unutulmamalıdır ki otizm bir eksiklik değil, bir farklılıktır. Muğla Zihinsel Engelliler Derneği ve Muğla Engelliler Derneği  olarak bizler, otizmin farkındayız. Haftada en az 20 saat verilmesi gereken ancak, 2 saat verilen özel eğitimin farkındayız. Günlük 3 saatlerle hayat boyu öğrenme kurslarıyla devam ettirilmeye çalışılan 23 yaş üstü bireylerin eğitimlerinin farkındayız. Akran zorbalığına  maruz kalan otizmli öğrencilerimizin farkındayız. Her yıl ya da 2 yılda bir sağlık raporu almak için çektiğimiz sıkıntıların farkındayız Görmezden gelinen, yok sayılan, ötelenen, otizmli bireylerin farkındayız. Çocuklarının sınıflarında otizmli kaynaştırma öğrencisi istemeyen ebeveynlerin farkındayız. Farkındayız diyen müdürlerin, yanınızdayız diyen siyasilerin de farkındayız.”

Bu haber toplam 375 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.