MUĞLA İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI, OLASI BİR DEPREMDEN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLERİ KONUŞTU

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi 12. dönem 2. Danışma Kurulu ve üye bilgilendirme toplantısı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM C Salonunda 150'ye yakın üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. Kahramanmaraş merkezli...

MUĞLA İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI, OLASI BİR DEPREMDEN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLERİ KONUŞTU

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi 12. dönem 2. Danışma Kurulu ve üye bilgilendirme toplantısı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM C Salonunda 150'ye yakın üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin değerlendirildiği toplantıda, Muğla’da yaşanması olası bir deprem afetinden önce yapılması gereken çalışmalar konuşuldu.

SİNEM KARAKAYA

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Muğla Şubesi 12. dönem 2. Danışma Kurulu ve üye bilgilendirme toplantısı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM C Salonunda yapıldı.

150'ye yakın üyenin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem değerlendirilerek, İMO Muğla Şubesi üyelerinin deprem bölgesinde yapmış olduğu hasar tespit çalışmaları ve incelemeler ile Muğla’da yaşanması olası bir deprem afetinden önce yapılması gereken çalışmalar konuşuldu.

Şube Başkanı Engin Fırat Ata’nın açılış konuşması ile başlayan toplantının 1. oturumunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Deniz Ülgen, Doç. Dr. Altuğ Saygılı, Doç. Dr. Mehmet Rıfat Kahyaoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Ebru Harmandar ve Dr. Öğr. Üyesi Osman Kaya tarafından Kahramanmaraş depremlerinin genel değerlendirmesi yapıldı.

  1. oturumda, İnş. Y. Müh. Melek Gözde Hoşafcı, İnş. Müh. Levent Çimen, İnş. Y. Müh. Engin Fırat Ata ve İnş. Müh. Cemil Kırbaş tarafından Kilis ilinde yapılan hasar tespit çalışmaları ve deprem bölgesine yapılan incelemeler hakkında bilgilendirme yapıldı.
  2. oturumda ise, Muğla’da yaşanması olası bir deprem afetinden önce yapılması gereken çalışmalar, mevcut yapı stokunun envanterinin çıkarılması ve deprem riski açısından değerlendirilmesi, yaşanan depremlerde İnşaat Mühendislerinin sorumlulukları, İnşaat Mühendisleri Odası tarafından önümüzdeki süreçte yapılması gereken çalışmalar hakkında üyelerin görüş ve önerileri alındı.

Daha sonra Muğla İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Kilis’te hasar tespit çalışmalarına gönüllü olarak katılan 43 üyeye oda tarafından hazırlanan “Teşekkür Belgeleri” takdim edildi.

Bu haber toplam 315 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.