Ünlü modacı Akıllı Can Melek’i tanıttı

Muğla Yabancılar derneği projesi olan Can Melek Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi tarafından GEKA desteği alarak Akılı Can melek haline dönüştürüldü ve ilk defa Muğla valisinin eşi Hülya Çiçek ve rektör eşi Suzan Harmandar...

Ünlü modacı Akıllı Can Melek’i tanıttı

Muğla Yabancılar derneği projesi olan Can Melek Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi tarafından GEKA desteği alarak Akılı Can melek haline dönüştürüldü ve ilk defa Muğla valisinin eşi Hülya Çiçek ve rektör eşi Suzan Harmandar Himayesinde gerçekleştirilen 2. Çalıştayı yapıldı.

Çalıştay’da konuşan Hülya Çiçek ‘’ Bu projenin ilk ayağını uygulayan Muğla yabancılar derneğine, üniversitemize ve coşku özel eğitim kurumlarını ve bunu destekleyen GEKA ‘yı kutluyorum diyerek sözlerine başladı. Bu projenin ilk çalışmalarında Rahmetli Annemin rahatsızlığı nedeniyle katılamamıştım. Şimdi acım çok yeni olmasına rağmen engelli özel bireyler için yapılan bu projeye destek vermek için buradayım. Daha önce yaşadığım bir engelli annesinin çektiği dramı biliyorum. Bu projenin o anne için çok şey ifade ettiğini hissediyorum.. Akıllı Can melek engelli ailelerinin can dostu olacak, onları rahatlatacaktır. Bizlerde elimizden gelen ne varsa en üst seviyede yapmaya hazırız" dedi.

Çalıştay’a ayrıca Muğla üniversitesinin değerli akademisyenleri, Aile Sosyal politikalar İl müdürü Ali Akkuzu, İçmeler Yüksekokul müdürü Zekeriya Bingöl, Psikolog ve sosyologlar, engelli okulları temsilcileri, Engelli aileleri, Eğitim kurumları temsilcileri, Sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katılarak proje hakkında görüş bildirdiler.

Çalıştay sonunda Ünlü modacı Nail Yurdakul tarafından Akıllı can Meleğin portatif örneği paydaşlarla paylaşıldı. Ünlü modacı Bu tanıtımda Benim kızımda engelli Bu projenin ilk oluşumunda Muğla yabancılar derneğinin onur kurulu başkanı olarak içindeyim Can Melek ile İlk çalışma denemesi benimle yapıldı. Sözlerime daha fazla devam edemiyorum diyerek duygulandı ve gözyaşlarına hâkim olamadı.

Çalıştay sonrası Engelliler haftası münasebetiyle Muğla Valisi eşi Hülya Çiçek ve Suzan Harmandar İl Aile sosyal politikalar il müdürü Ali Akkuzu, Muğla yabancılar dernek başkanı Halil Karanfiloğlu ve beraberindeki heyet Ortaca’ da bulunan Özel Coşku Rehabilitasyon Merkezinde engelliler ile buluştu. Coşku Eğitim kurumları Müdürü Eylem Tan’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Hülya Çiçek, burada yaptığı konuşmada ’’ Son 10 yılda engelliler için devletimiz çok şey yapıyor bu sayede halkımızın engelliye bakışı değişti. Bu gelişme devam ediyor Her geçen gün toplumun engellisine sahiplenmesi artıyor. Böyle eğitim kurumlarının verimli çalışmaları da Engelliyi sosyal alanın içine katıyor’’ dedi.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.