Güz Şenliği’ne yabancı ilgisi

Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı’nın (FETAV) ilçede yaşayan yerleşik yabancılara yönelik olarak eğitime destek amacıyla düzenlediği güz şenliğine yabancı uyruklu vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.Çalış...

Güz Şenliği’ne yabancı ilgisi

Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı’nın (FETAV) ilçede yaşayan yerleşik yabancılara yönelik olarak eğitime destek amacıyla düzenlediği güz şenliğine yabancı uyruklu vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Çalış Sultans Agua Park’ta yapılan geceye Fethiye ve beldelerinde yaşayan çok sayıda yabancı uyruklu vatandaş katıldı. FETAV Müdürü MHP’li Fethiye Belediye Meclis Üyesi Dilek Dinçer’in yanı sıra Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, İngiltere’nin Fethiye Fahri Konsolosu Mustafa Şıkman’nda katıldığı Güz Şenliği Fethiye Belediye Bandosu konseriyle başladı. Çocukların dans gösterisinin ardından İngiliz uyruklu vatandaşların oluşturduğu “Ölüdenizli Yarenler” grubunun söylediği türküler ilgiyle izlendi. Bu arada “Yarenler Grubu” 10. Yıl Marşı’nı söylerken, coşku iyice büyüdü. Gecede Görgün Veli Topçu’nun yanı sıra “O Ses Türkiye” yarışmasından tanınan genç seslerden Bora Gölbaşı da birbirinden güzel şarkıları seslendirdi.

F Dans Topluluğu’nun yanı sıra İngiliz uyruklu Andrew Tant ve Paul Wynnter’ın söylediği şarkılar konukları coşturdu. Türk ve yabancı uyruklu vatandaşların birlik ve beraberlik örneği gösterdiği gecede bazı eşyalar açık artırma ile satışa çıkarılırken, eşya piyangosu çekilişi de yapıldı. FETAV İlgilileri, Güz Şenliğinin ihtiyaç sahibi öğrencilere ve okullara maddi destek amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Bu haber toplam 127 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.