Güvercinler için yeni yuva gerekiyor

Muğla’nın en güzel ve işlek bölgelerinden birisi olan Adliye Önündeki parkta bulunan güvercinler meydana ayrı bir güzellik katıyor. Güvercinler özellikle çocukların büyük ilgi ve sevgisini çekiyor. Geçtiğimiz yollarda ilk...

Güvercinler için yeni yuva gerekiyor

Muğla’nın en güzel ve işlek bölgelerinden birisi olan Adliye Önündeki parkta bulunan güvercinler meydana ayrı bir güzellik katıyor. Güvercinler özellikle çocukların büyük ilgi ve sevgisini çekiyor. Geçtiğimiz yollarda ilk olarak burada yuvalanan 100’e yakın güvercin geçen süre içinde çoğalırken artık mevcut yuvaları ve kafesleri yetersiz hale gelmeye başladı. Yüzlerce sevimli kuş buradaki 4 kafeste yavrulayıp gecelemeye çalışırken, özellikle kafeslerin yetersiz kalmasından dolayı yavrulama döneminde onlarca yavru kafeslerden aşağıya düşerek telef oluyor.

Vatandaşlar belediyeden yardım bekliyor

Adliye önündeki meydanın adeta simgesi haline gelen güvercinler için vatandaşlar Muğla Belediyesinden yardım bekliyorlar. Muğla Belediyesi’nin hayvanlara ve çevreye olan duyarlılığını ve hassasiyetini hatırlatan vatandaşlar, “ Muğla Belediyesi kentin değişik noktalarına bizlerin rahatça oturabileceği ve nefes alabileceği örnek meydanlar ve parklar yaptı. Ayrıca Muğla Belediyesinin hayvan barınma yeri ve sokak kedileri için hazırlamış olduğu Kedi Evleri gibi örnek çalışmalarını yakından takip ediyor ve takdir ediyoruz. Güvercinler için yine Muğla Belediyesi tarafından yaptırılan kafesler artık yetersiz gelmeye başladı. Bu sevimli dostlarımız için ya kafeslerin büyütülmesi ya da yeni kafesler yapılması gerekiyor. Umarız bir an önce önümüzdeki yavrulama dönemine kadar yeni kafesler yapılır. Bu konuda Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün ve belediyenin diğer yetkililerinden çalışma bekliyoruz”dediler.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.