Güvercin Mezat’ına büyük ilgi

Muğla’da ilk defa düzenlenen Güvercin Mezatına meraklıları büyük ilgi gösterdi. Açık artırma usulü ile satılan çeşitli cinslerdeki güvercinler 300 ila 500 TL arasında alıcı buldu.Muğla Güvercin Sevenler Birliği tarafından...

Güvercin Mezat’ına büyük ilgi

Muğla’da ilk defa düzenlenen Güvercin Mezatına meraklıları büyük ilgi gösterdi. Açık artırma usulü ile satılan çeşitli cinslerdeki güvercinler 300 ila 500 TL arasında alıcı buldu.

Muğla Güvercin Sevenler Birliği tarafından ilk defa Mezat (açık arttırma) gerçekleştirildi. Akyol semtinde bir kahvede gerçekleştirilen Güvercin Mezat etkinliğine Muğla Merkez, Yatağan, Milas, Ortaca, Köyceğiz, Marmaris ve Aydın Çine ilçesinden çok sayıda güvercin sever katıldı.

2012 yılında kurulan ve yaklaşık 50 üyeye sahip Muğla Güvercin Sevenler Birliği, Akyol semtindeki bir kahvede yaklaşık Bin adet güvercin satışa sunuldu.

Etkinlikte 30 Muğla Güvercinin yanı sıra Selânik, Posta, Hünkari, Taklacı, Montolu, Buhara, Demkeş, Balon, Marol kuyruk gibi güvercin çeşitleri 10 lira’dan başlayan fiyatlar ile açık arttırmayla satıldı. Açık arttırmanın en pahalı güvercini ise Rus dragon ve Montolu Süs güvercini oldu. Bu güvercinlerin tanesi 300 ila 500 TL arasında alıcı buldu.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve Hayvan severlerden destek beklediklerini dile getiren Muğla Güvercin Sevenler Birliği Kurucusu Sefa Çolakoğlu, “Güvercinlerin ve hayvan sevgisinin küçükten büyüğe yaygınlaşmasını istiyoruz. Bulunduğumuz yer bize dar geliyor. Etkinliğimize 200’e aşkın güvercin sever arkadaşımız geliyor. Kışın soğuk yazın ise çok sıcak oluyor. Bize destek vermelerini, etkinliklerimizi daha geniş kitlelere ulaştırmak için yeni bir yer bulmamız gerekiyor” dedi.

Etkinlikte her çeşit güvercin kuşları bulabileceklerini belirten Çolakoğlu, “Açık arttırma usulü ile başlattığımız güvercin satışlarımıza yapılan ilgiden çok memnun kaldık. Etkinliğimize Muğla’nın tüm ilçelerinden ve Aydın’dan 200’ü aşkın güvercin sever katıldı” diye konuştu.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.