Güvenlik kameraları devre dışı

Kırsal mahallelerde geçmiş dönem belediyeleri tarafından kurulan güvenlik kameralarının internet ve elektrik paralarını ödeyecek makam bulunmayınca kamera sistemleri devre dışı kaldı.Muğla Büyükşehir olmadan önce elektrik...

Güvenlik kameraları devre dışı

Kırsal mahallelerde geçmiş dönem belediyeleri tarafından kurulan güvenlik kameralarının internet ve elektrik paralarını ödeyecek makam bulunmayınca kamera sistemleri devre dışı kaldı.

Muğla Büyükşehir olmadan önce elektrik ve internet giderleri İl Özel İdare Müdürlüğü’nden ödenen kırsal mahallelerin elektrik ve internet ücretleri, Büyükşehir olduktan sonra bu giderleri ödeyecek makam bulunamayınca mahallelerin giriş ve çıkışlarında bulunan güvenlik kameraları devre dışı kaldı.

Ula ilçesine bağlı Gökçe ve Karabörtlen mahallelerin giriş ve çıkışları ile önemli ve kritik noktalara kurulan güvenlik kameralarının aylık 180-200 TL gelen elektrik ve internet ücreti geldi. 30 Mart seçimleri öncesi İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından ödenen internet ve elektrik ücretleri, 30 Mart sonrası köylerdin mahalleye dönüşmesi ile muhtarların ödeneklerinin kesilmesi ile ödeyecek makam bulunamadı.

Vali Amir Çiçek’in Ula’da mahalle muhtarları ile gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Gökçe Mahalle Muhtarı Mustafa Aracı, seçim sonrası mahallenin giriş ve çıkışlarında bulunan 5 adet güvenlik kamerasının internet ve elektrik ücretlerini kendi cebinden yatırdığını, fakat aylık 200 TL’ye ulaşan güvenlik kameralarının elektrik ve internet giderini ödeyecek durumda olmadığı için güvenlik kameralarını devre dışı bırakmak zorunda kaldığını açıkladı. Muhtar Aracı, “Gökçe köyü çok kritik bir noktada. Dünyaca ünlü Marmaris ve Datça ilçelerinin geçiş güzergahı. Mahallemiz aynı zamanda turistik bir mahalle olması nedeniyle olası hırsızlık olaylarında güvenlik kamera kayıt sistemi çok önemli. Yerel makamlara yaptığımız müracaatlardan sonuç alamadık. Bizlerin de mahalle statüsüne geçmemiz nedeniyle ödeneğimiz yok. Mahallesinde güvenlik kamerası bulunun muhtarların bu giderleri karşılaması mümkün değil” dedi.

Karabörtlen Mahalle Muhtarı Gürkan Bozoğlu ise, Ula’nın en fazla nüfusa sahip mahallelerinden birisinin Karabörtlen Mahallesi olduğunu belirtti. Bozoğlu, “Mahallemizde geçtiğimiz yıllarda yaşanan hırsızlık olaylarını mahalle giriş ve çıkışları ile önemli noktalarda bulunan 13 adet güvenlik kamera kayıtları sayesinde tespit etmiştik. Şu anda mahallemizdeki Jandarma karakol teşkilatı da geçici olarak kaldırıldı. Güvenlik kamera sistemi ise ücretinin ödenmemesi nedeniyle devre dışı bırakmak zorunda kaldık. Şu anda güvenliğimiz Allah’a emanet” dedi.

Bu haber toplam 156 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.