Güvençer’e şenlik daveti

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i 1 Haziran 2014 tarihinde Yılanlı Yaylası’nda düzenlenecek 7. Yörük Türkmen Şenliği'ne davet etti.Davet için teşekkür eden Vali Güvençer,...

Güvençer’e şenlik daveti

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i 1 Haziran 2014 tarihinde Yılanlı Yaylası’nda düzenlenecek 7. Yörük Türkmen Şenliği'ne davet etti.

Davet için teşekkür eden Vali Güvençer, “Yörük Obaları Derneği’nin geleneksel kültürümüzün yaşatılmasına, tanıtılmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına bulunduğu katkıdan dolayı sizlere teşekkür ederim.  Dilerim şenlik birlik ve beraberlik içinde güzel bir şekilde geçirilir. Şenliğe katılımın yüksek olmasını temenni ederim. Emeği geçen herkese teşekkürler. ” şeklinde konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi katkıları ile birlikte düzenlenen şenliğe büyük bir katılım olmasını beklediklerini söyleyen Dernek Başkanı Akcan: “Sayın Valim bu yıl düzenleyeceğimiz 7. Yörük Türkmen Şenliği'nde sizi de aramızda görmekten onur duyarız. Amacımız, Yörük Türkmen geleneğini yaşatmak ve gençlerimize bu geleneği miras bırakmak. Bu yılki Yörük Türkmen Şenliğimize yurt içi ve yurt dışından yüksek bir katılım bekliyoruz. Van Erciş, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Kars, Konya, Hatay, Antalya, İzmir, Ankara Türk Boyları Konfederasyonu ve Isparta Toroslar Türkmen Federasyonu’ndan katılım olacak. Türk Dünyası’ndan da Kırım Tatarları, Doğu Türkistan, Irak Türkmen Cephesi, Azerbaycan, Suriyeli Türkmenler ve Romanya’dan da katılım bekliyoruz.” diye konuştu.

Şenlikte Muğlalı sanatçılar Makbule Kaya ve Tahsin Duru’nun yanı sıra yöresel sanatçılarında konser vereceğini söyleyen Akcan, zeybek oyunları, develerle yörük göçü ve temsili çadır kurulması gibi pek çok etkinliğin yapılacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.