GÜVENÇER’DEN SEYDİKEMER’E ZİYARET

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in Büyükşehir Yasası’ndan sonra ilçe olan Seydikemer’e ilk ziyaretini gerçekleştirdi.Haber MerkeziMuğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer Büyükşehir Yasası ile birlikte Fethiye’den ayrılarak...

GÜVENÇER’DEN SEYDİKEMER’E ZİYARET

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in Büyükşehir Yasası’ndan sonra ilçe olan Seydikemer’e ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

Haber Merkezi

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer Büyükşehir Yasası ile birlikte Fethiye’den ayrılarak ilçe olan Seydikemer ‘e ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi.

Beraberinde Muğla’nın bir diğer yeni ilçesi olan Menteşe İlçe Kaymakamı Zeki Arslan ile birlikte Seydikemer İlçesini ziyaret eden Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvenç’er Eşen, Kumluova ,Karadere ve Kadıköy Beldelerinde incelemelerde bulundu.

Seydikemer ziyaretinde Vali Güvençer’i Kaymakam Muammer Köken, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Mehmet Şenyiğit ve Kemer Belediye Başkanı Cafer Arıkan birlikte karşıladılar. Ziyarette ilk olarak Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’e Kaymakamlık binasını gezdirerek önümüzdeki günlerde açılacak olan kurumların son durumları hakkında da bilgiler aktardı. Kaymakamlık Makamında Kaymakam Muammer Köken ve diğer ilgililerle bir süre sohbet ederek Seydikemer halkında bilgiler alan Vali Güvençer daha sonra Kemer Belediye Başkanı Cafer Arıkan’ı da makamında ziyaret etti.

“İlçede ciddi mesafe katedilmiş”

Ziyaretlerle ilgili olarak bir açıklamada bulunan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer “Seydikemer İlçesine bu benim 4’üncü gelişim ama ilk resmi ziyaretim. Daha önce Seydikemer İlçe olmasından dolayı ben sivil olarak birkaç defa buraya gelerek bazı incelemelerim olmuştu. Şuanda da bir beldenin yeni ilçe olma heyecanını Kaymakamımızla, Belediye Başkanımızla ve diğer arkadaşlarımız ile paylaşmak çok hoşuma gitti. Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız başta olmak üzere halkımızın da katkıları ile Seydikemer ilçemiz çok ciddi mesafeler kat etmiş. Alınan bu mesafe tek başına bile takdire değer ama bundan sonra olacaklar ve olabilecekler için de çok ciddi işaret verdiği için bana hem mutluluk hem de cesaret verdi” dedi.

Turizm potansiyeli kullanılacak

Bölgenin Tarım ve Turizm değerlerine de değinen Vali Güvençer, "Burada çok ciddi değerlendirilebilir bir tarım potansiyeli var. Buda İlçe Teşkilatlanmasında mutlaka katkı sağlayacaktır. Tarım potansiyeli ile birlikte bu güne kadar gündeme gelmemiş olsa bile Seydikemer’in çok ciddi bir turizm potansiyeli var. Kum, Deniz ve Güneş denilen alanda Tüm dünyada ve Muğla’da artık belli bir doyum noktasına gelindi. Deniz, Kum ve Güneş turizmine entegre olabilecek çok güzel tarihi varlıkları, tarım turizmi yapılabilecek alanları, yayla turizmi yapılabilecek alanları ve bunun yanında şimdi bile bir Turizm Destinasyonu olan Saklıkent Kanyonu Seydikemer İlçesi için çok büyük önem teşkil etmektedir. Belki Saklıkent kadar olmasa dahi turizme kazandırılabilecek kanyon yapıları ve yayla yapıları Seydikemer için bir avantajdır. Seydikemer’de inşallah bu birliktelik devam ederse insanlarımız çok daha huzurlu ve mutlu bir ortamda yaşama şartlarına sahip olacaklardır” diye konuştu.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.