Güvençer Yörükleri ziyaret etti

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Yörük Obaları Derneğini ziyaret etti. Ziyaret sırasında Özlüce köyü sınırları içindeki Yörük Şenliği Alanı ile ilgili sıkıntılar gündeme getirildi.Sivil toplum kuruluşlarını ziyaretlerini...

Güvençer Yörükleri ziyaret etti

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Yörük Obaları Derneğini ziyaret etti. Ziyaret sırasında Özlüce köyü sınırları içindeki Yörük Şenliği Alanı ile ilgili sıkıntılar gündeme getirildi.

Sivil toplum kuruluşlarını ziyaretlerini sürdüren Muğla valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Yörük Obaları Derneği’ni ziyaret etti. Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan ve Yönetim Kurulu yeleri tarafından karşılanan Vali Güvençer, dernek binasındaki müzelik eşyaları inceledi. Müzedeki eşyalar hakkında bilgi alan vali Güvençer, Yörük Türkmen geleneğinin yaşatılmasına katkıları nedeni ile teşekkür etti.

Ziyarette her yıl Yılanlı mevkii Özlüce köyü sınırları içinde kalan ve Orman Bakanlığı tarafından çevre düzenlemesi gerçekleştirilen şenlik alanında yaşanan sıkıntılar gündeme geldi. Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, çevre köy muhtarlarının şikâyeti ve alanın tahsisi konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Başkan Akcan, “Şenlik alanının derneğimize tahsisi konusunda Orman Genel Bölge Müdürlüğü’nün İl Özel İdare’den yıllık 189 bin TL ücret talep ediyor. Bu rakam çok yüksek. Dernek olarak bu rakamda ısrar edilirse kendimize başka bir alan bakmak zorunda kalacağız. Bu konuda valiliğimizden bizlere yardımcı olunmasını istiyoruz” dedi.

Yılanlı bölgesindeki 4 köy muhtarının şikâyetleri ve tahsis konusundaki sıkıntıları bildiğini belirten vali Güvençer bu sıkıntıların aşılması için çalışacaklarını söyledi.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.