Güvençer, şampiyon çiftçileri kabul etti

Türkiye’de Örtüaltı Sebze, Meyve ve Bağlarda Entegre Mücadele ve Entegre Ürün Yönetiminin Yaygınlaştırılması Yarışmasında Türkiye Şampiyonu olan Dalamanlı Emeni-Duran Bayar çifti  Vali Mustafa Hakan Güvençer’i...

Güvençer, şampiyon çiftçileri kabul etti

Türkiye’de Örtüaltı Sebze, Meyve ve Bağlarda Entegre Mücadele ve Entegre Ürün Yönetiminin Yaygınlaştırılması Yarışmasında Türkiye Şampiyonu olan Dalamanlı Emeni-Duran Bayar çifti  Vali Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen “Türkiye’de Örtüaltı Sebze, Meyve ve Bağlarda Entegre Mücadele ve Entegre Ürün Yönetiminin Yaygınlaştırılması (EKÜY)” Projesi kapsamında düzenlenen yarışmada Türkiye birincisi Muğlalı Emine-Duran Bayar çifti Vali Güvençer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekinci, şube müdürleri, ziraat mühendisleri de yer aldı.

Vali Güvençer, başarılı çifti ve projede emeği geçenleri tebrik etti. Günümüzde sağlıklı ve kaliteli gıda tüketiminin önemine değinen Vali Güvençer, “Sağlıklı tüketim için öncelikle sağlıklı, güvenilir ve kaliteli üretim yapılması gerekiyor. Bu nedenle yaptığınız çalışmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Eğer üretici olarak sizler ürünlerinizi sağlıklı bir şekilde yetiştirirseniz, biz de tüketici olarak güvenli bir şekilde bu ürünleri soframıza taşırız. Yaptığınız bu çalışmanın diğer çiftçi kardeşlerime de örnek olacağını umut ediyorum” dedi.

EKÜY Projesi kapsamında Antalya’da düzenlenen yarışmadan önce Fethiye, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde Çiftçi Tarla Okulları açıldı. Çiftçi Tarla Okullarında üreticiler diğer eğitim modellerinden farklı olarak ailece, yerinde ve sürekli olarak eğitime katıldı. Bunun sonucunda Muğla’da yapılan yarışmada Emine-Duran Bayar çifti birinci oldu. Çiftçiler daha sonra 7 ilin katıldığı Antalya’da düzenlenen yarışmada Türkiye birincisi oldu. Projede; daha doğal, kimyasal ilaç kalıntısı bulunmayan, kaliteli ve güvenilir gıda üretimini sağlamak amaçlandı.

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.