Güvençer Ege Festivali’ne davet edildi

Egeliler Birliği(EGEBİR) Başkanı Hüseyin Reşit Öz ve Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği Başkanı İlker Gören, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.Başkan Öz, 3-6 Ekim 2013’de Kadıköy...

Güvençer Ege Festivali’ne davet edildi

Egeliler Birliği(EGEBİR) Başkanı Hüseyin Reşit Öz ve Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği Başkanı İlker Gören, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.

Başkan Öz, 3-6 Ekim 2013’de Kadıköy Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek Ege Festivali’ne Vali Güvençer’i davet etmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Güvençer, “ Öncelikle tüm Ege’nin güzelliklerini bir araya getireceğiniz bu etkinliği düzenleyen, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Nazik davetiniz beni çok mutlu etti. Valilik olarak bu güzel organizasyona elimizden geldiğince destek olacağız. Tüm Muğlalı hemşerilerimizin de festivale katılarak birlik ve beraberlik ortamında Ege ruhunu solumalarını canı gönülden isterim. Şimdiden tüm Egelilere ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Ziyarette Ege’nin güzellikleri, havası, suyu, kültürü gibi pek çok güzelliğinin İstanbul’da yaşayan Egeliler tarafından EGEBİR çatısı altında İstanbul’a yansıtılmaya çalışıldığını söyleyen Öz, “Sayın Valim, EGEBİR olarak Ege’yi tüm değerleri ile tanıtacak, bölgesel gücümüzü ortaya koyacak Ege Festivali’ni, 3-6 Ekim 2013’de Kadıköy Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Sizleri de aramızda görmek isteriz. Sizin aracılığınızla başta Muğlalı ve Egeli hemşerilerimizi olmak üzere 7’den 77’ye herkesi bu renkli etkinliğimize davet etmek isterim. “ ifadelerini kullandı.

Başkan Öz, EGEBİR bünyesinde 8 Ege ilinin, İstanbul’da faaliyet gösteren 24 dernek ve vakfın temsilcilerinden oluştuğunu belirtirken,  festival alanında Cumbalı Ege Evlerinden oluşan Ege sokağının oluşturulacağını aktardı.

Festivalin Ege illeri arasındaki, birlik ve dayanışmaya destek vermek, turistik, kültürel, ekonomik gelişime katkı sağlamak, İstanbul’da ve ulusal basında görünürlüğü arttırmak amacıyla gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Öz, dört gün sürecek etkinliğe Ege’nin yöresel ürünlerini tanıtımı, ikramlar, Egeli sanatçıların konserleri, söyleşi, sergi gibi etkinliklerin yapılacağını söyledi.

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.